Wasdroger

geplaatst in: Thuis | 6

Vandaag (weer) een blogje in de categorie witgoed. Al jaren roepen mensen dat ik een wasdroger aan moet schaffen en al die tijd heb ik me er tegen verzet. Niet alleen omdat het een duur apparaat is, maar ook omdat het verschil zal maken op de stroomrekening. Natuurlijk levert het een bepaald gemak op, maar ik had het idee dat we het zonder ook wil konden redden. In de zomer en winter is dat ook wel zo, maar als het buiten grijs en nat is, maar niet koud genoeg om de verwarming aan te zetten, dan droogt die was voor geen meter. Met twee personen was dat nog wel te doen, maar nu we een baby krijgen, vond ik dat niet meer zo’n goed idee. Tijd om te gaan shoppen dus.

wasdrogerHoe kies je nou een droger? Ik heb er nog nooit eerder eentje gehad, dus ik had geen idee. Vorige week gingen we naar de winkel om informatie te krijgen over drogers. Ik wist wel dat ik er eentje wilde waarbij er niet iets naar buiten hoeft via een slang. Ik dacht dat je dan automatisch uit kwam op een condensdroger, maar hier bleek ik het al mis te hebben, want er bestaan ook warmtepompdrogers. Deze zijn iets duurder in aanschaf, maar volgens de cijfers wel zuiniger in gebruik. Je snapt wel dat het me direct duizelde. Zoveel keus. Wat is handig voor ons? Hoe vaak gaan we de droger eigenlijk gebruiken? Ik riep namelijk wel dat ik alleen het beddengoed en de handdoeken erin ga stoppen, maar zodra dat ding er staat, kies ik vast voor gemak. Toch maakten we ter plekke een keuze en kochten we de droger.

Vandaag werd de wasdroger geleverd. Na uren wachten, ging de bel. Ze kwamen hem uiteraard aan het einde van het aangegeven tijdsvak bezorgen. Dat zul je altijd zien. De bezorgers tilden de droger netjes op zodat hij bovenop de wasmachine kwam te staan in onze kleine keuken. Het paste allemaal maar net. Nu staat hij er en ik ben er heel blij mee. Morgen ga ik hem testen.

6 reacties

 1. Anneke

  Groot gelijk dat je een droger neemt nu je een baby krijgt. Mijn zus heeft vier kinderen en die was was niet meer bij te benen. Die hoor ik bijna elke week nog roepen dat ze zo blij is met haar droger, haha.
  Het is wel jammer dat het een duur apparaat is ja!

  • Roxanne

   Ik was al bijna elke dag als we gewoon met z’n tweeën zijn dus ja ik snap haar pijn wel. haha.

 2. Sanne

  Wij zijn met z’n drietjes en puberzoon sleept heel wat was mee. Toch staat hij alleen in het weekend aan. Doordeweeks wassen we niet omdat het dan een stuk duurder is in stroomverbruik aangezien we hier een weekendtarief hebben.
  Een wasdroger hebben we dus ook, maar die staat meer werkeloos te wezen dan dat hij gebruikt wordt. De was hangt, of buiten, of op zolder. En als onze kleine meid blijft logeren dan wassen we die was gewoon mee en gaat er nog steeds geen droger aan. En het scheelt gigantisch op de rekening!

  • Roxanne

   Wij hebben helaas geen weekend en nacht tarief op het stroom, anders zou ik zeker ook alles in het weekend wassen hoor! Maar daar hoef ik nu dus niet op te letten.

 3. sammie

  Met een baby lijkt het me inderdaad handiger om een droger te hebben. Wij hebben geen droger en dat wil ik graag zo houden 🙂 Vind het ook leuk om de was op te hangen 🙂

 4. Ukkie

  Wij hebben ook een warmtepomp droger.
  Onze oude droger was ruim 20 jaar oud en toe aan vervanging.
  Voor hij het zou begeven hebben we al een nieuwe aangeschaft.
  3 tot 4 wassen per week gaan er hier doorheen en 1 tot 2 droger ladingen.
  Handdoeken en beddegoed gaan sowieso de droger in. Qua kleding alleen onderbroeken, sokken en pyjama’s (of hele oude kleding). De rest van de bovenkleding gaat gewoon aan de lijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.