Voorjaarsschoonmaak

geplaatst in: Thuis | 3

voorjaarsschoonmaakDe lente komt eraan. Dat lekkere zonnetje zorgt er niet alleen voor dat ik naar buiten wil gaan, maar het roept ook andere lentekriebels op. Die kriebels leiden meestal tot de grote voorjaarsschoonmaak. Wanneer de zon naar binnen schijnt, zie je extra goed welke hoekjes van het huis wat extra aandacht nodig hebben. Ook zijn er van die dingen die ik echt één keer per jaar eens doe, gewoon omdat ik er de rest van het jaar het nut niet echt van in zie.

Meestal begin ik in maart met de vervelendste klus, namelijk het schoonmaken van onze balkons. Deze week begon ik daarmee. Het balkon achter heb ik eerst op mijn eigen manier schoongemaakt (lees: met een emmer schoonmaakazijn en een borstel.) Daar was ik best tevreden mee, maar ik mocht van de buurvrouw een hogedrukreiniger lenen en dit jaar heb ik het balkon dus extra goed schoon kunnen spuiten. Wat een verschil! Het balkon is voor het eerst in jaren weer helemaal schoon. Daar word ik toch blij van.

Omdat ik van buiten naar binnen ga, heb ik vandaag de ramen eens goed aangepakt aan de achterkant. Geloof me, als ik ergens een hekel aan heb, is het wel aan ramen zemen. Dat is zo’n klus die ik één, of als je geluk hebt misschien twee, keer per jaar doe. Dat heeft er ook wel mee te maken dat we het grote raam aan de voorkant (en het slaapkamer raam aan de achterkant) niet zelf kunnen doen. Wat heeft het dan voor nut om de binnenkant wel te doen? Als je het dan éénmaal doet, zie je echt het verschil wel, maar voor het zover is. Meestal moet de zon er dan eerst een keer goed op schijnen en dan komen de schoonmaakspullen vanzelf tevoorschijn.

Nu ik mezelf het startsein heb gegeven voor de voorjaarsschoonmaak zal ik er de komende weken wel druk mee zijn. Als de zon nu even goed haar best doet, is het zo gedaan.

3 reacties

  1. Kim

    Dat is zo fijn!
    Zelf ben ik ook aan het schoonmaken en opruimen geslagen. Alleen bij mij zie je er niet zoveel van, maar een kast opruimen en een koelkast schoonmaken zie je van de buitenkant ook niet natuurlijk 😉
    Ik merk wel dat het voldoening geeft, iets wat ik noooooit had verwacht 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.