Vitamine D en calcium

geplaatst in: Gezondheid | 2

Door mijn gastric bypass operatie neemt mijn lichaam niet zo makkelijk vitamines en mineralen op uit voeding. Ik neem ook niet zo makkelijk suikers en vetten op waardoor ik sneller afval, dus elk nadeel heeft ook weer voordelen natuurlijk. De vitamines vul ik dagelijks aan met supplementen. In principe was er tot nu toe niets aan de hand.

Sinds de zwangerschap zijn er wel wat dingen veranderd. De baby mag niet teveel vitamine A en vitamine D binnen krijgen. Daarom kon ik de multivitamines die voorgeschreven zijn door de Nederlandse Obesitas Kliniek niet meer slikken. Ook de calcium tabletten met extra vitamine D liet ik staan. Ik stapte over op een gewone multivitamine voor zwangere vrouwen en de verloskundige liet vanaf dat moment elke twee maanden bloed prikken om de waardes te checken. Het was tenslotte niet de bedoeling dat ik zelf een tekort zou krijgen aan het één of ander.

Vorige week woensdag is er tijdens de glucose tolerantie test extra bloed afgenomen om allerlei andere waarden te controleren. Ik was al tijdens heel erg moe, dus ergens had ik het vermoeden dat er ergens iets niet goed zou zitten. Tenminste, ergens hoopte ik daarop, want je kunt toch niet alles aan de zwangerschap wijten? Ik bleek gelijk te hebben. Er was een probleem met mijn vitamine D en calcium. De calcium waarde is daadwerkelijk te laag en de vitamine D aan de lage kant. Vanaf nu slik ik mijn calcium tabletten (met extra vitamine D) dus weer elke dag bij. Hopelijk voel ik me dan ook weer snel wat fitter.

2 reacties

  1. Anneke

    Daar heb ik nog nooit over nagedacht, hoe dat gaat met vitamines e.d. Best interessant om te lezen!

  2. Kim

    Ik hoop dat dit gaat helpen, maar denk van wel hoor! Komt allemaal goed X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.