Vijf Valentijns uitjes in de middag

geplaatst in: Life | 0

Valentijnsdag komt er alweer aan. Mijn schoonzus heeft aangeboden om die dag ’s middags op Marcel te passen, zodat wij samen iets leuks kunnen doen voor Valentijn. Normaal gesproken hecht ik daar niet zoveel waarde aan, maar nu we ouders zijn, is het natuurlijk wel belangrijk om af en toe eens tijd te maken voor elkaar. Wij hebben dus een soort van ‘date night’ in de middag. Wat kun je nu doen op zondagmiddag? Ik bedacht vijf Valentijns uitjes die wij samen leuk zouden vinden en zette deze op een rijtje.

Love Valentijns uitjes

Naar de bioscoop

Normaal gesproken zou ik ervoor kiezen om ’s avonds naar de film te gaan. Ik keek eerst bij de bioscoop in Houten (want daar wonen mijn broer en schoonzus,) maar daar draaien in de middag voor kinderfilms en dat was nu net niet de bedoeling. Ik gaf het nog niet op, want er zijn meer bioscopen in de regio. In Utrecht en Amersfoort draaien ook de ‘normale’ films gewoon de hele dag. Leuk! Als de agenda bekend is, ga ik eens kijken wat er draait en of daar iets voor ons bij zit.

Winkelen

Dat is altijd leuk! Als het goed weer is, vind ik het altijd leuk om eens naar een andere stad te rijden om daar te gaan shoppen. Of gewoon eens te snuffelen. Dit is echter een activiteit die ook prima mét baby kan, dus de kans dat we gaan shoppen is minder groot.

Museum

Voorheen hadden we allebei een museumkaart, maar die is inmiddels verlopen. Misschien wel leuk om eens een lijstje te maken van musea die we nog eens willen bezoeken en wie weet zit er dan iets bij voor op zondagmiddag. Dit is in elk geval ook leuk als het buiten regent. Het is ook goed te combineren met het winkelen in een andere stad.

Wandelen

Ook dit hangt van het weer af, maar als het droog is (of als de zon schijnt) dan is het lekker om eens een keer lekker uit te waaien op het strand of in het bos. Mijn voorkeur gaat zonder kleine dan wel uit naar het strand. We kunnen samen wat verder rijden, zonder dat we rekening hoeven houden met flesjes en verschonen. Ook als het koud is, kan dit lekker zijn, zeker als je daarna even kunt opwarmen ergens met een warme chocolademelk (met slagroom!)

Lunchen

Eten moet je toch, maar je kunt natuurlijk op verschillende manieren gaan lunchen. Uiteraard is het iets wat je kunt combineren met alle voorgaande ideeën, maar ik doel met deze op een hele uitgebreide lunch. Lekker een paar uur samen tafelen, iets lekkers uit kiezen en lekker kletsen. Er zijn vast restaurantjes die de mogelijkheid hebben om samen romantisch te lunchen met Valentijn.

Ik ga dit nog eens bespreken met Huib en dan weet ik zeker dat we er wel uit komen. Ik heb er in ieder geval al zin in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.