Verjaardag vieren bij de geitjes

geplaatst in: Familie, Marcel | 0

Vorig weekend werd Marcel 3 jaar. Gisteren hebben we zijn verjaardag gevierd met familie. Ik wilde het dit jaar liever niet thuis vieren. Het kost tijd om alle boodschappen te doen, dingen te plannen en het huis op te ruimen en daarnaast willen de kinderen het liefst lekker kunnen rennen en spelen. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven. Wij kozen ervoor om Marcel’s verjaardag te vieren bij de Geertjes Hoeve.

Het was een mooie dag. De zon was weer gaan schijnen, de temperatuur was fijn en dus konden we lekker buiten zitten. Ze hadden een hoekje voor ons ingericht waar we konden zitten. Hier stond koffie, thee en limonade klaar en er was appeltaart en cake. Het was aardig druk op de boerderij en er was extra veel te doen, omdat er ook een zomerfeest aan de gang was. Dat was eigenlijk alleen maar leuk voor de kinderen.

Na de koffie was het tijd om te ‘borrelen’ met frisdrank, vruchtensapjes, lekkere kaas en nootjes. De kinderen mochten een zakje chips uitzoeken. Ook kregen ze een flesje melk om de geitjes te voeren en een muntje om een ritje te maken op één van de pony’s. Dit was erg leuk, vorig jaar vond Marcel de geitjes en pony’s nog best wel eng, maar deze keer wilde hij het wel. Ik vind het mooi dat hij steeds meer durft en kan. Ook dat hoort natuurlijk bij het ouder worden.

Espen heeft een groot deel van de dag geslapen en met iedereen geknuffeld, maar we namen hem ook even mee naar de diertjes. Hij vindt de geitjes erg interessant en steekt zelf zijn handje uit om ze aan te raken. Voor hem is er nog zoveel te ontdekken.

Marcel wil steeds vaker samen spelen met andere kindjes. Hij scheelt maar een paar weken met zijn ‘neefje’ Kendrake dus die twee kunnen goed samen spelen. Het zijn ook wel twee echte jongetjes met een flinke hoeveelheid energie. Ik vond het erg schattig dat ze hand in hand liepen toen mijn nichtje dat aan ze vroeg. Ik was er niet op gekomen, maar het is op deze manier een stuk makkelijk om ze allebei in de gaten te houden. Dat is ook wel nodig met twee van die ondernemende peuterboefjes, want voor je het weet zijn ze alweer afgeleid en van koers veranderd. Het liefst rennen ze allebei een andere kant op.

Verder is Marcel weer enorm verwend dit jaar. Van ons heeft hij een fiets gekregen met zijwieltjes. Verder kreeg hij onder andere een Paw Patrol step, meer Paw Patrol spulletjes, regenlaarsjes, shirtjes en boeken. Ik vergeet vast nog van alles. Hij vond het in ieder geval ontzettend leuk om alle cadeautjes uit te pakken en begint nu ook echt te snappen dat je cadeautjes krijgt als je jarig bent.

Marcel’s derde verjaardag is bijna voorbij. Morgen begint hij weer op de peuterspeelzaal en dan spreken we nog af wanneer hij in de klas gaat trakteren. Dan heeft hij nog één laatste moment waarop hij even jarig mag zijn. Bedankt allemaal voor de leuke dag, cadeautjes, kaartjes en verjaardagswensen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.