Spelen op de Geertje’s Hoeve in Haarzuilens

geplaatst in: Uitjes en Evenementen | 15

Voor mama challenge 2017 was ik op zoek naar een leuk gratis uitstapje in de buurt van Vleuten en Utrecht. Ik had zelf de Geertje’s Hoeve in Haarzuilens nog op mijn wishlist staan en aangezien je hier geen entree hoeft te betalen, leek het me een perfect gratis uitje met onze kleine man. Op woensdag 5 juli was het ’s morgens prachtig, zonnig weer en we hadden nog geen plannen. We reden daarom ’s morgens richting de Geertje’s Hoeve voor een eerste kennismaking met deze boerderij.

 

Beleef het boerenleven!

Geertje’s Hoeve is is in 2014 geopend in Haarzuilens. Het doel van de hoeve is het boerenleven verbinden met de stad, zodat jong en oud kennis kunnen maken met het leven op de boerderij. Ze hebben er dieren, maar het is veel meer dan een kinderboerderij. Zo is er een winkeltje, een restaurant en een echte kaasmakerij. Daarnaast kunnen kinderen echt fantastisch spelen op het erf. Ook worden er seizoensgebonden evenementen georganiseerd. Ik was al heel erg enthousiast toen ik al deze dingen las op de website.

 

Geiten en andere dieren

Op een boerderij horen dieren. Op Geertje’s Hoeve zijn vooral veel melkgeiten te vinden. Hier worden allerlei producten van gemaakt zoals kwark en kaas. Deze producten zijn terug te vinden in de boerderijwinkel. Naast geiten hebben wij ook kippen, varkens, konijnen, honden en een poes gezien op de Geertje’s Hoeve. Normaal gesproken is Marcel helemaal gek op dieren, maar er is hier zoveel te zien en doen dat hij in eerste instantie alleen maar rond wilde rennen om het erf te verkennen. Er waren zoveel nieuwe indrukken, dat hij niet wist waar hij heen moest rennen. Uiteindelijk won de speeltuin het deze keer van de dieren, maar dat kan een volgende keer zomaar anders zijn.

 


Wat is er verder te doen?

Er zijn heel veel speelmogelijkheden voor kinderen. Er zijn verschillende glijbanen, schommels en andere speeltoestellen aanwezig op verschillende plekjes op het erf. Daarnaast is er een strobaan aangelegd met balen stro en hier kunnen de kinderen ook klimmen en glijden. Het voordeel van de strobaan is dat deze overdekt is, waardoor kinderen er ook kunnen spelen wanneer het regent. Als laatste is er aan het begin van het erf een trekkerparkeerplaats waar speelgoed trekkers, fietsen en loopauto’s staan die de kinderen mogen gebruiken. Voor Marcel was dit een waar paradijs. Hij wist gewoon niet welke auto of trekker hij het eerst wilde proberen en vond het heerlijk om over het erf te racen. Nu is racen sowieso iets wat hij graag doet en het feit dat hij hier de ruimte had om dat te doen, was voor hem absoluut een pluspunt. Hij kon echt even zijn energie kwijt.

 

Is het dan alleen leuk voor de allerkleinste kinderen?

Nee, zeker niet. Het is ook een leuk uitje voor oudere kinderen en voor volwassenen. Zelf vind ik geitjes echt geweldig, dus dat alleen vind ik al leuk, maar dat heeft natuurlijk niet iedereen. Geertje’s Hoeve heeft een eigen restaurant met een groot terras zodat je met lekker weer buiten kunt zitten. Je kunt er een drankje halen met wat lekkers, maar ze hebben ook een lunchkaart. Heerlijk voor als je langer blijft hangen of voor als je gewoon een leuke locatie zoekt om een keer te gaan lunchen. Uiteraard is het uitje dan niet meer gratis, maar goed, eten en drinken moet je toch. 😉

Als je binnen komt, loop je direct langs de boerderij winkel. Wij zijn op weg naar buiten even gaan kijken wat ze allemaal verkopen. Je kunt er allerlei biologische producten kopen, maar ik zag ook andere leuke spulletjes die je voor jezelf kunt kopen of cadeau kunt geven. Wij kwamen weer naar buiten met een stuk (oude) geitenkaas, een fles appel-perensap en een toffe puzzel voor Marcel. Ik ga zeker nog een keer terug voor de kaas, want ze hadden veel verschillende soorten. De geitenkaas wordt op de Geertje’s Hoeve zelf gemaakt.

 

Hoewel de entree gratis is, zijn er ook activiteiten waar je voor moet betalen. Voor één euro kun je een bakje voer of flesje melk krijgen om de geiten te voeren. Ook zijn er momenten waarop je voor één euro kunt pony rijden. Een potje boeren mini-golf kost drie euro per persoon. Naast de dagelijkse activiteiten worden er ook seizoensgebonden activiteiten of evenementen georganiseerd. Deze vind je terug in de agenda.

Zoals je kunt lezen, ben ik best wel enthousiast over ons ochtendje op de Geertje’s Hoeve en ik weet dus ook zeker dat we hier nog eens heen gaan. Het lijkt me erg leuk om met andere ouders en kinderen samen te gaan, zodat de kinderen kunnen spelen. Ook willen Pel en mijn ouders graag een keertje met ons mee voor een lekkere lunch. Het is tenslotte fijn om ergens heen te gaan waar Marcel zich goed kan vermaken.

Op Geertje’s Hoeve leven zo’n 120 melkgeiten. Ondanks dat gegeven, is het me gelukt om geen enkele geit op de foto te zetten toen we er waren. Ik heb veel foto’s gemaakt, maar rende natuurlijk vooral achter Marcel aan en heb daarom ook weinig geitjes gezien.

Meer gratis uitstapjes

Lees ook de andere blogs uit deze challenge. Misschien doe je wel wat inspiratie op voor jouw gezin.

15 reacties

 1. Lodi

  Wat leuk! Wij wonen in de buurt maar nog nooit hier geweest. Ik denk dat ik van de week eens een kijkje ga nemen. ????

 2. Sandra

  Klinkt leuk, maar dan toch met kinderen erbij.
  Anders ga je je waarschijnlijk toch snel vervelen

  • Roxanne

   Ja dan is het meer een kopje koffie denk ik en weer weg? Maar dan zou ik dat alsnog wel doen. Ik ging voor Marcel ook wel eens geitjes knuffelen op de kinderboerderij.

 3. Ramona (Kijk, mama!)

  Dit is een hele gafe! Ik zat al te kijken op google maps, maar 37 rijden vind ik net wat te ver helaas!! Anders had ik er ook een kijkje willen nemen. Goede keus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.