Vaderdagweekend 2018

geplaatst in: Familie | 0

Dit weekend was het vaderdag en net als moederdag vierden we dit twee dagen lang. Het is voor de jongens minder stressvol om de bezoekjes aan onze families over twee dagen te verdelen, dan heb je ook daadwerkelijk de tijd en aandacht voor elkaar in plaats van heen en weer te moeten racen voor een uurtje. Daarnaast was dit ook Pel’s eerste vaderdag als papa van twee knappe jongens.

Zaterdagmorgen begon wat stressvol (hierover later meer!) en daarna kon onze dag beginnen. Nadat we Larvitars gevangen hadden in het Máximapark tijdens de Pokémon Community Day reden we naar de camping waar mijn ouders staan. Marcel vindt het er heerlijk, want hij kan er fijn buiten spelen en fietsen en dan is hij ook nog eens bij opa en oma. Al snel kwamen mijn broer en zijn gezin ook. We  gaven mijn vader een dartbord cadeau voor vaderdag. Mijn vader zocht een mooi plekje voor zijn nieuwe dartbord en gooide een paar pijlen, maar we vonden het een beetje eng dat de kleintjes om hem heen liepen en besloten dat het handiger is om volgende keer samen te darten.

Darten mag dan gevaarlijk zijn, de kleine mannen wilden wel graag voetballen. Nou ja, voetballen, het is meer achter de bal aan rennen in totale chaos waarbij de bal af en toe per ongeluk in het mini-doel terecht komt. We hadden skitaart bij de koffie, een begrip in de Utrechtse Heuvelrug. Dat is wat mij betreft voor herhaling vatbaar, want het was erg lekker. ’s Avonds bestelden we Chinees in Maarn. Ik ging met mijn vader en Marcel op de fiets naar het dorp om het eten op te halen en daarna konden we heerlijk buiten eten. Na het eten, de afwas en een kop koffie sloten we dag dag samen weer af. Het was nog wel gezellig, maar met drie kleintjes in de familie kun je het helaas niet te laat maken.

Op zondag was het echt vaderdag. De meeste vaders willen graag uitslapen en ontbijt op bed, maar toen ik wakker werd, was Pel al opgestaan. Hij wilde graag naar de 24 uur van Le Mans kijken op tv en was vroeg opgestaan. Marcel wilde graag naar beneden toe dus ik ging met hem mee en samen gaven we Pel alvast zijn cadeautjes van de jongens. Marcel had een cadeautje geknutseld op school. Het was een emmertje dat versierd was met stickers en een Cars tekening, gevuld met een doekje, een spons en de belofte om papa’s auto te wassen. Pel en Marcel gaan dus binnenkort samen de auto wassen. Ik had namens ons alle drie een sleutelhanger met foto erop laten maken, zodat hij ons altijd mee kan nemen.

’s Middags reden we naar Geldermalsen voor een bezoek aan mijn schoonouders. We waren er op tijd voor de lunch. Daarna hebben we naar het einde van de 24 uur van Le Mans gekeken op tv en een lekker stuk chocoladetaart gegeten bij de koffie. Pel en ik zijn ’s middags nog een stukje gaan wandelen, zodat de jongens even tijd hadden met opa en oma. Espen is nog niet zo vaak bij opa en oma geweest, dus het is goed voor hem om daar te wennen.

Na onze wandeling dook mijn schoonvader de keuken in om een grote pan bami te maken. Dat is altijd lekker. Marcel wilde gek genoeg het liefst alleen kroepoek en augurken eten, uiteraard met pindasaus.

Na het eten zag Marcel er moe uit, maar hij moest echt nog even in bad na dit drukke weekend. We besloten hem bij opa en oma in bad te doen en dat was een slim idee, want hij viel op weg naar huis in slaap en we konden hem zo naar bed brengen zonder dat hij wakker werd. Espen heeft de hele autorit gehuild, maar Marcel sliep daar doorheen. Helaas eindigde het weekend in een nacht met weinig slaap, omdat beide jongens verkouden en niet lekker waren en dus niet konden slapen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.