Moederdagweekend 2018

geplaatst in: Familie, Mama | 1

Dit jaar is het mijn eerste Moederdag als moeder van twee jongens. Een bijzonder moment. Daarnaast gingen we op bezoek bij onze families.

Mijn ouders wilden het liefst afspreken op de camping. De jongens kunnen daar lekker buiten spelen. Wij kunnen er buiten zitten. Er is gewoon meer te doen dan thuis. Het weerbericht voor zaterdag was beter dan dat voor zondag en dus spraken we de dag voor moederdag af.

Het was een gezellige middag. We dronken koffie en aten aardbeienvlaai. De jongens speelden, fietsten en voetbalden. Het badminton setje kwam uit de schuur. We aten toastjes. Aan het einde van de middag zette mijn vader de barbecue aan. Het was echt genieten!

Vandaag was het dan echt moederdag. We hebben lekker uitgeslapen en daarna kreeg ik een cadeautje van Marcel. Hij had (samen met Pel) een theepot voor me geknutseld op de peuterspeelzaal. Het was zo mooi om te zien hoe trots hij daar op was. Het gedichtje op het inpakpapier vond ik ook erg mooi. Dit zijn de mooiste cadeautjes. Naast het feit dat ik mama mag zijn van twee prachtige knullen. Het klinkt misschien wat cheesy, maar dat is al een cadeau op zich.

Aan het begin van de middag begonnen we aan de tweede volksverhuizing van dat weekend. Als we met het hele gezin op pad gaan, ziet het er ongeveer uit alsof we een week op vakantie gaan. Deze keer reden we naar mijn schoonouders toe. We maakten een tussenstop bij het tuincentrum om een cadeautje te halen. Daar was het echt zo druk! Het tuincentrum heeft dit weekend vast goede zaken gedaan.

Dit weekend was de Grand Prix van Spanje en dat wilden Pel en ik wel graag zien. Het was even prutsen, maar uiteindelijk lukte het ons wel om Ziggosport op de tv te krijgen bij mijn schoonouders. Zij kijken normaal gesproken niet naar Formule 1 races, maar wilden het ook wel een keer zien. Zo keken we dus met z’n allen. Behalve Marcel, want die speelde (ondanks de regen) in de tuin. Op zulke momenten zie je wel dat het een echt buitenkind is.

Na de race bleven we nog eten. Mijn schoonvader maakte lasagne. Dat was lekker! Al vond ik het sowieso al lekker dat ik niet zelf hoefde te koken.

Na het eten reden we terug naar huis, zodat we Marcel op tijd naar bed konden brengen. Die is na zo’n weekend flink moe. Morgen is de meivakantie alweer voorbij en het is dus fijn als hij weer in zijn eigen ritme komt.

  1. nicole

    Dat is zeker bijzonder, zo’n eerste Moederdag als moeder. Hier is school nu ook weer begonnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.