Tien dingen om elke dag te doen

geplaatst in: Gezondheid | 11

Een van mijn penvriendinnen is op haar blog bezig met een lijst met 100 ideeën van Keri Smith. Ik vind die updates leuk om te lezen. Zelf heb ik Wreck this Journal al twee jaar in de kast staan, maar ik kan mezelf er toch niet toe zetten om die opdrachten daadwerkelijk uit te voeren. Het voelt gewoon niet goed om een boek zo toe te takelen. Daarom ben ik eens op zoek gegaan naar deze lijst en dat ziet er wel heel leuk uit. Ik heb geen idee of ik alle 100 ideeën uit zal voeren en of ik daar dan allemaal over wil bloggen, maar ik vond nummer 59 op de lijst wel nuttig om te doen: “List 10 things you would like to do every day.” 

Sinds maart ben ik veel bewuster bezig met wat ik elke dag of elke week wil doen. Zo heb ik, met veel moeite, eindelijk een goed slaapritme gevonden wat ik ook op mijn vrije dag aan kan houden. Ik heb gewoonweg meer energie als ik voor half 9 opsta en rond een uur of 11 weer op bed lig, ook in het weekend. Daarnaast geeft het me energie om af te spreken met vrienden en vriendinnen, zolang het niet elke dag laat en druk is. Daarom heb ik met mezelf afgesproken dat ik 1 of 2 keer per week iets leuks wil gaan doen met iemand. Dat werkt. Ook probeer ik op te schrijven wat ik eet en drink, omdat ik het gevoel heb dat dit wel eens invloed zou kunnen hebben op hoe ik me voel. Zo voel ik me bijvoorbeeld na een wijntje heel moe de volgende ochtend. Is dat het waard? Hoewel ik had gehoopt dat ik er inmiddels beter voor zou staan, heb ik al veel meer energie dan een paar maanden geleden. Ik heb een lijstje gemaakt van dingen die ik dagelijks zou kunnen doen, zodat ik tijdens mijn stage mijn energie ook vast kan houden.

 1. Voor half 9 opstaan
 2. Knuffelen met mijn katten
 3. Ontbijten (ook als ik haast heb)
 4. Opschrijven wat ik eet en drink
 5. Naar buiten toe om een frisse neus te halen (ook als ik geen afspraken heb!)
 6. Een half uur bewegen
 7. Op tijd (= na het eten) mijn laptop uit zetten
 8. Aandacht besteden aan de mensen om me heen
 9. Een (stuk van een) boek of tijdschrift lezen
 10. Voor 12 uur slapen (en dus eerder naar bed!)

Er staan inmiddels een hoop dingen op mijn lijst die ik me al tijden voorneem omdat ze goed voor me zijn, maar die ik niet altijd doe. Zo trek ik me op een ‘slechte’ dag het liefst terug in mijn eentje. Dan heb ik geen zin om naar buiten te gaan, kruip ik het liefst in een hoekje van de bank met een boek of film en heb ik geen zin in mensen om me heen. Als ik me er wel toe zet om die dingen te doen, voel ik me eigenlijk een stuk beter. Ik vergeet wel eens dat het ook energie kan geven als je naar buiten gaat en met mensen afspreekt. Wat ik bewust niet op mijn lijstje heb staan is “opruimen/schoonmaken”, omdat ik me daar anders veel te druk om ga maken en ik vergeet het toch niet. Daar maak ik al wekelijks een to do lijstje voor. Ik ben benieuwd of het me gaat lukken om deze dingen vol te houden de komende tijd.

11 reacties

 1. Petra

  Herkenbaar! Leuk & handig, zo’n lijstje. Die Keri Smith staat ook al een tijdje op mijn lijstje om eens uit te zoeken wie of wat dat is… lees er steeds vaker inspirerende dingen over.

  • Roxanne

   Ik ga haar blog maar eens volgen en wil nog een keer boeken van haar bestellen, volgens mij krijg je daar echt inspiratie van!

 2. Sandra

  Ik hoop dat je lijstje werkt. Zelf werk ik dus niet meer met lijstjes, want dat werd mij ten strengste afgeraden tijdens de therapie in mijn burn-out periode. Want van die lijstjes krijg ik het juist op mijn heupen… dan moet ik mezelf daaraan houden wat dus op den duur een bron van ergenis ging worden. Ik zie nu vanzelf wel wat de dag brengt!

  • Roxanne

   Dat heb ik heel lang gedaan en voor mijn koppie werkt dat, maar ik moet voor mijn energie en mijn conditie nu wel wat meer gaan doen. Ik zal mezelf niet afstraffen maar het lijstje is een goede richtlijn.

  • Roxanne

   Daar zie ik inderdaad ook een combinatie! En punt 5 en 8 ook, misschien zelfs wel in combinatie met 6!

 3. Aukje

  Wreck this journal staat bij mij ook al een tijd in de kast. Volgens mij heb ik de eerste 2 opdrachten gedaan. En iedere keer neem ik me voor om er binnenkort toch echt mee aan de slag te gaan.
  Ik ben ook wel benieuwd naar de 99 andere ideeën, maar dit is al een erg leuk idee.

 4. riz

  In mijn boekenkast staat ook Wreck This Journal, heb er zelfs een plekje voor op mijn blog gereserveerd.. Alleen vind ik het zo zonde om een boek zoveel pijn te doen… Ik kan het nog niet over mijn hart verkrijgen… Dus hij ligt er nog.. ooit met het doel om gebruikt te worden…

  Een lijstje opstellen met wat ik elke dag zou moeten doen, zou een goeie voor mij zijn, alleen tsja ik kan me er waarschijnlijk toch niet aan houden..

  Succes iig met jouw lijstje!

 5. Mich

  Wel goed voor bepaalde dingen routine te hebben. Zeker als het een gezonde gewoonte is.

  Ik snap er niks van je, je nieuwe blogs kwamen niet meer in mijn bloglovin’. Not zo loving dus. Maar ik heb je weer! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.