Solid Frame

geplaatst in: Muziek | 1

Muziek is één van die dingen die mijn broer en ik samen delen. We zijn beide muzikaal. En hoewel ik op dit moment niet veel zing, lijkt het alsof mijn broer meer met muziek bezig is dan ooit. Hij speelt al van kleins af aan gitaar en sinds een paar jaar ook basgitaar. Dit doet hij in een band: Solid Frame. Ik ken de jongens allemaal al een tijdje, maar ik had ze nog nooit samen zien spelen in deze formatie. Dus toen ze gisteren gingen optreden, was ik erbij.

Solid Frame deed mee aan de voorrondes voor de kleine prijs van Baarn. Er traden drie bandjes op gisteravond en de winnaar van deze drie zou doorgaan naar de finale op 21 januari 2012. De jongens mochten als eerste optreden. Ze speelden vier nummers. Hoewel ik al een klein voorproefje gehad had, wist ik niet wat ik verder kon verwachten, behalve dat het pop/rock muziek zou zijn. Ik vond ze echt goed spelen en het was leuk om de nieuwe nummers te horen. Dit is zeker muziek waar ik zelf ook naar zou luisteren. Wat mij betreft smaakt het in ieder geval naar meer. Natuurlijk kwam iedereen kijken voor zijn eigen band, maar ik hoopte wel dat de jury ze ook goed zou vinden.

De andere twee bands vond ik zelf minder. De tweede was best aardig, maar veel van hetzelfde en met veel gedoe tussen de nummers door. Dat rammelde wat mij betreft een beetje, en ik merkte dat ik afgeleid werd en ging staan praten. Dat was niet omdat ik ze niet kende of niet wilde luisteren. Bij de derde band ben ik naar buiten gegaan omdat het zo’n overkill aan geluid was (veel instrumenten, heel hard gespeeld, weinig samenhang?) dat mijn oren er pijn van deden. Ze zagen er wel professioneel uit met al die instrumenten en apparaten, dus ik was even bang dat de jury er wel wat in zag. Slecht waren ze niet, maar in zo’n kleine zaal vond ik het wat heftig.

De avond werd aan elkaar gekletst door een jongen die wat mij betreft beter stand-up comedian had kunnen worden dan presentator. Dat is eigenlijk heel positief bedoeld. Ik vond hem grappig en soms een tikkeltje hard, maar dat kan leuk zijn. Het maakte de wachttijd wat korter, maar of het echt in de sfeer paste weet ik niet, want ik merkte dat anderen er onrustig van werden en het niet wilden horen. Maar uiteindelijk kwam hij dan met de uitslag. De nummer drie werd bekend gemaakt en er volgde wat feedback voor die band. Ondertussen wilden wij ontzettend graag weten wie er nummer één was. Nummer twee was ook een andere band. Dat betekende dat Solid Frame op nummer één stond! Wat mij betreft ook volkomen terecht.

Om een lang verhaal kort te maken: Solid Frame heeft er een fan bij. Volgende week donderdag treden ze weer op. Deze keer in de voorronde van Clash of the Titans in de Ekko. Eigenlijk zou ik het liefst willen zeggen dat iedereen dan moet komen kijken. Gewoon, omdat ik trots ben ik op mijn broer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.