Simpele en lekkere gerechtjes met fruit

geplaatst in: In de keuken | 3

Fruit gaat er hier over het algemeen goed in. Toch zijn er momenten waarop de kinderen slecht eten. Niet omdat ze het niet lusten, maar omdat ze geen zin hebben om te eten. Dat merk ik nu bijvoorbeeld tijdens de quarantaine. Ik zal ze nooit dwingen om te eten, maar ik probeer ze soms wel te verleiden om toch een hap te nemen. Meestal probeer ik op zo’n moment iets te maken met fruit, zodat ze toch nog wat vitamientjes binnen krijgen.

Appel met kaneel

Marcel is dol op appel met kaneel. Of appel met kameel zoals hij het zelf noemt. Ik schil dan een appel, strooi er kaneel over heen en zet het bakje 30 seconden in de magnetron. Het is dan lekker warm en het ruikt naar appeltaart. Als ik dat onder zijn neus zet, kan hij bijna niet weigeren en dan is het bakje vaak zo leeg.

Yoghurt met frambozen

Ik las ergens een recept voor frambozen gevuld met frozen yoghurt, maar dat was niet aan mij besteed. De yoghurt werd te hard in de vriezer en zie dat maar eens in een framboos te krijgen. Irritatie factortje! De combinatie van yoghurt en frambozen bleek wel een hit bij de kinderen. Door de frambozen kleurt de yoghurt een beetje roze en dat ziet er ook meteen lekker uit. Voor de vorm strooide ik er nog wat hagelslag overheen. Ik had frambozen uit de vriezer. Espen vindt het het lekkerst als de frambozen nog een beetje koud zijn. (Dat kan te maken hebben met het feit dat zijn hoektanden door komen?)

Gekarameliseerde banaan

Dit recept kreeg ik van mijn broertje. Hij maakte het als toetje en gooide de plakjes banaan in de yoghurt. Zelf heb ik inmiddels ook een poging gedaan. Naast banaan heb je hiervoor bakboter, honing en kaneel nodig. Het rook erg lekker en het smaakte naar gebakken banaan. Mijn voorkeur gaat uit naar banaan zonder yoghurt, maar ik ben zelf geen grote fan van zuivelproducten.

Fotocredits: Broertje van Roxanne

Zijn jouw kinderen moeilijke eters? Hoe pak jij dat aan? Heb je nog andere tips om het fruit eten net even wat leuker of lekkerder te maken?

 

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.