Shoplog Søstrene Grene Amsterdam

geplaatst in: Reizen & Vakantie, Vrienden | 4

Dit weekend logeert mijn vriendin Fabi uit Duitsland bij ons. We hadden van tevoren niet echt plannen gemaakt. Ze kwam vooral langs omdat ze Marcel nog niet gezien had en verder zouden we wel zien wat we wilden doen. Het weer was vandaag beter dan we verwacht waren dus we besloten ’s morgens naar Amsterdam te gaan om te winkelen. Daar was een goede reden voor. Ik had haar al een paar keer erg enthousiast verteld over strene Grene. Destijds zat deze leuke winkel alleen in Groningen, maar tegenwoordig zitten ze ook in Zwolle, Den Haag en Amsterdam. amsterdam 02Foto credits: Fabi

We parkeerden de auto bij één van de P&R’s aan de rand van Amsterdam en namen de tram in de richting van de binnenstad. Daar gingen we als eerst op zoek naar Søstrene Grene. Eigenlijk liepen we er al snel tegen aan. In Den Haag vond ik de winkel een beetje krap en smal, maar hier was het redelijk ruim. Het was ook nog vroeg en dus niet druk, waardoor we rustig konden snuffelen. Ik kwam weer allerlei leuke spulletjes tegen en kocht weer meer dan ik nodig had. Ik kocht natuurlijk weer zo’n leuk linnen tasje (want ze hebben zoveel verschillende!) maar ook een kleedje voor Marcel’s kamer, mini glazen, handige bakjes, een ovenhandschoen (die staat niet op de foto), een iPhone 6 hoesje met wolkjes, schattige kleurboekjes (een cadeautje ;-)) en schattige stickers. sostrene grene 01Na Søstrene Grene liepen we verder in de richting van de Dam. We kochten ansichtkaarten in een tourist shop, maakten foto’s en kochten chocolade bij Jamin (want chocola met mint is zooo lekker!) Ik zag nog een super schattig Nijntje knuffeltje met klederdracht aan, maar de prijs was minder grappig. Dat is wel het nadeel van toeristische winkeltjes. Verder hebben we vooral veel rond gelopen en gekeken. Ik heb dan ook aardig wat stappen gezet overdag. Amsterdam 01Rond twee uur moesten we helaas weer richting de auto reizen, omdat we aan het eind van de middag nog een andere afspraak hadden in Utrecht. Het was in ieder geval een leuke ochtend en op deze manier vind ik het wel leuk om vaker naar Amsterdam te gaan voor een paar uurtjes.

4 reacties

 1. Sas

  Wat een leuke items heb je gekocht! Zo jammer dat deze winkel niet bij me in de buurt zit… Ze hebben daar zulke leuke dingen!

  • Roxanne

   Jaa vind ik dus ook! Ben dus zo blij dat ze iets dichterbij gekomen zijn. Wie weet ooit ook echt hier in Utrecht, maar of dat nu écht zo handig is?

 2. Joyce

  Leuk! Ik moet ook echt weer eens gaan shoppen in Amsterdam. Helemaal als de Sostrene Grene daar nu ook zit. En parkeren bij een P&R en verder met de trein is wel echt een goed idee. Binnenkort maar eens zo’n dagje plannen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.