Tip: Søstrene Grene

geplaatst in: Lifestyle | 15

Op verschillende blogs las ik al over de winkel Søstrene Grene in Groningen. Ik zag shoplogs voorbij komen en werd nieuwsgierig. Leuke spulletjes voor kleine prijsjes, dat klinkt echt als dé ideale winkel voor mij. Helaas zit de winkel op dit moment alleen in Groningen en daar kom ik niet vaak. Ik kon er zelf niet even snel heen. Daar kwam afgelopen woensdag verandering in.

Een paar weken geleden kreeg ik een e-mail binnen op mijn telefoon met een uitnodiging voor het bloggers event bij Søstrene Grene in Groningen. Ik keek in mijn agenda en ik had er tijd voor. Mijn OV was nog een aantal weken geldig en ik was heel nieuwsgierig naar de winkel. Ik had dus geen redenen om niet te gaan. Toen ik zag dat er wat andere bloggers gingen, was ik om. Ik heb me aangemeld!

Afgelopen woensdag was het zo ver. Na stage vertrok ik richting Groningen. Onderweg kwam ik Liz tegen en samen reisden we het laatste stuk naar Groningen. We vonden de winkel al snel en toen kon de avond beginnen.

Sostrene Grene1

 Afbeelding is eigendom van Søstrene Grene

Bij binnenkomst kregen we een glaasje prosecco en daarna konden we achter onze jassen ophangen. In het magazijn was ruimte gemaakt voor een buffet met hapjes en drankjes. Na een welkomstwoord van Bianca, waarin ze ons meer vertelde over Søstrene Grene en haar collega’s aan ons voorstelde, waren we vrij om door de winkel te lopen, foto’s te maken en gezellig met elkaar te kletsen. De sfeer was hierdoor heel ontspannen en gezellig. Ik heb een aantal bloggers herkend en een paar nieuwe bloggers leren kennen. Toch heb ik voor mijn gevoel maar een paar mensen echt gesproken. Daar heb ik het wel heel gezellig mee gehad, dus eigenlijk was dat verder niet erg!

SG aankopen

Op deze foto staan mijn aankopen. Ik ben heel erg blij met de gekleurde enveloppen die ik gevonden heb! Normaal gesproken vind ik die te duur, maar hier waren ze betaalbaar. Daarnaast vond ik een leuk notebook (met daarop de tekst “Notebook that makes your wish come true with fairy magic”), leuke postkaarten, designpaper (waar stiekem 21 vellen in zitten?) en een doos waar ik mijn schrijfspulletjes in kan bewaren zodat mijn bureau er netter uit komt te zien. Ook kocht ik een muts, haarelastiekjes, haarspeldjes, een thee-hart en lepels voor de sla (omdat de oude kapot waren). Ik heb nog veel meer leuke spulletjes gezien, maar ik heb me verder ingehouden, omdat ik het eigenlijk niet nodig heb.

Goodiebag

Op weg naar buiten kregen we allemaal nog een goed gevulde goodiebag. Op deze foto zie je wat daar allemaal in zit. Op de foto zie je twee theeglazen, twee mokken en een bijpassend schaaltje. Er zat een zakje Chinese lentethee in met (weer) een thee-hartje. Verder zat er in de goodiebag een pakje vrolijke servetten, designpaper, een zeepje, zoethout, dropjes en een pons in de vorm van een teddybeer. (Nadat ik de foto had gemaakt, realiseerde ik me dat ik het paas-ei wat hoger had gelegd omdat de katten daarmee vandoor gingen. Deze staat niet op de foto.) Al deze spulletjes zaten in een linnen tas van Søstrene Grene. In de tas zat ook nog een handige zwarte tas.

Ik kwam woensdagavond thuis met twee tassen vol spulletjes en ik was zo blij als een kind. Voor ik ging slapen heb ik alles nog laten zien aan H. In mijn enthousiasme bedacht ik me dat we maar een keer een weekendje Groningen moeten boeken, zodat ik nog een keer terug kan gaan. Mijn eerste indruk van Søstrene Grene is zeker positief! Het enige nadeel is dat het vanaf Utrecht een eind reizen is, want anders zou ik er zeker vaker komen.

15 reacties

 1. Peet

  Klinkt goed zeg! 😀 Word ook helemaal vrolijk van je blogje. Ik heb die bloggersuitnodiging trouwens niet gezien, jammer! Had het heel leuk gevonden. Maar hij staat genoteerd voor als ik in de buurt kom daar. 🙂 Dank voor het delen!

 2. Debbie

  Je hebt leuke dingen gekocht… En wat was het gezellig die avond zeg, het was ook druk had ik niet verwacht zoveel mensen.

 3. Marcella

  Ah jammer, ik had er woensdag uit mijn werk zo naartoe kunnen gaan! Nu alsnog maar ’s snel doen dus, want ben toch vaak in Groningen. Lijkt me zó leuke winkel, gave spullen heb je!

 4. Marije

  Wat leuk dat jij ook bij de avond was! Ik zou ook gaan, maar was het door de drukte spontaan vergeten. OEPS! Groningen is ontzettend leuk en ik kom uit de buurt, dus als je nog tips nodig hebt weet je me te vinden 🙂

 5. Emma

  Oeh jou goodiebag was veel leuker! Jou servies is wél leuk, hihi. Jammer dat ik je niet gesproken heb.

 6. Ilse

  Naar die winkel wil ik nog wel een keertje toe! Leuke spulletjes heb je gekocht en ook een leuke goodiebag.. Gelukkig was het gezellig 🙂

 7. Stell

  Wat leuk om te lezen, ik heb er ook een super leuke avond gehad! Groningen is een prachtige stad dus een weekendje zou ik echt aanraden 🙂 Lucky me dat ik er woon!

  • Roxanne

   Kan me voorstellen dat je er met veel plezier woont! Ik houd sowieso van steden, maar ben nog te gek op mijn eigen stadje om te verhuizen. Toch zou ik in een stad als Groningen vast wel kunnen wennen!

 8. Kim

  Dat ziet er echt super leuk uit!
  Jammer dat ik niet kon, maar fijn dat het zo gelaagd was 🙂

  • Roxanne

   Ja dat was zeker jammer, anders hadden we samen kunnen reizen! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.