Quiche met spinazie en geitenkaas

geplaatst in: In de keuken | 2

Afgelopen woensdag werd ons nieuwe gasfornuis geleverd. Daarom wilde ik gisteren graag de oven uitproberen. Ik maakte een quiche met spinazie en geitenkaas. Niet echt volgens een recept, maar met behulp van een aantal verschillende recepten. Wij vonden hem allebei erg lekker en daarom wilde ik hem graag met jullie delen.

Ik maakte dit recept voor 2 personen, maar wij hielden samen precies de helft over. Ik eet natuurlijk minder vanwege mijn gastric bypass, dus deze hoeveelheid is waarschijnlijk genoeg voor 2-3 personen.

Ingredienten quiche

Ingrediënten:

 • 5 plakjes bladerdeeg;
 • Spinazie (ik gebruikte deelblokjes uit de vriezer);
 • Geitenkaas;
 • 5 eieren;
 • 125 ml crème fraîche;
 • Cherry tomaatjes;
 • Margarine (om de schaal in te vetten);
 • Zout, peper en knoflookpoeder naar smaak.

Ik gebruikte deze keer geen springvorm, maar een ronde ovenschaal met een diameter van 23 centimeter.

Quiche 01

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Wanneer je spinazie gebruikt uit de vriezer, zorg dan dat je deze er op tijd uithaalt om te laten ontdooien. 

Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat deze 10 minuten ontdooien. Bekleed hiermee de ovenschaal of bakvorm zodat de quiche een mooie korst en bodem krijgt.

Snijd de geitenkaas en tomaatjes in stukjes. Ik heb vervolgens een deel van de spinazie, tomaatjes en 1/3e van de geitenkaas vast over de bodem van de quiche verspreid.

Gooi vervolgens de eieren in een schaal en klop deze goed los. Voeg hier de crème fraîche, 1/3e van de geitenkaas en de rest van de spinazie en tomaatjes aan toe. Breng dit mengsel op smaak met peper, zout en eventueel andere kruiden. Meng alles goed met elkaar en giet het dan over de bodem.

Als laatste heb ik het laatste restje geitenkaas over de quiche gestrooid. Omdat ik nog geraspte kaas in de koelkast had liggen, heb ik hier ook een beetje van gepakt om een lekker korstje mee te maken.

Mijn quiche heeft 40 minuten in de oven gestaan op 180 graden.

Quiche 02

Laat de quiche even afkoelen wanneer deze uit de oven komt, zodat je hem gemakkelijk uit de schaal kunt halen. En vooral: Eet smakelijk en geniet ervan!

In de keuken ga ik de komende tijd waarschijnlijk lekker experimenteren met verschillende soorten groenten en misschien ook wel vlees om te variëren. Nu ik weet dat ik de bodem goed krijg, zijn de mogelijkheden natuurlijk eindeloos.

2 reacties

 1. Kim

  Het ziet er lekker uit! Ik durf zelf geen geitenkaas te nemen na een migraine-aanval, maar ik zou het zeker met een andere kaassoort willen uitproberen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.