Prikje is anders – Myriam Roelandt

geplaatst in: Boeken en ander leesvoer | 1

Titel: Prikje is anders
Auteur: Myriam Roelandt
Illustrator: Veerle Hildebrandt
Uitgever: Uitgeverij Het Punt
ISBN: 9789460793288
Genre: Kinderboek
Aantal pagina’s: 20
Waardering: ★★★★★

Een aantal weken geleden werd ik door Uitgeverij Het Punt benaderd of ik het kinderboek ‘Prikje is anders‘ zou willen bespreken op mijn blog. Het boekje is geschreven om autisme bespreekbaar te maken bij kinderen. Dat klinkt ontzettend mooi en daarom ben ik ook op het aanbod in gegaan. Gisteren lag Prikje is Anders bij ons in de brievenbus. Ik las het voor aan Marcel en Pel.

Waar het boek over gaat

Niemand weet wat er met hem is.
Maar soms gaat het met egel helemaal mis.
Dan wordt hij een grote prikkenbol.
En kruipt hij boos en morrend in zijn hol.
De eekhoorn, de mol en de kleine vos,
uit het grote dierenbos,
willen graag met prikje spelen,
en leuke dingen met hem delen …

Een boekje om je vriendje met autisme beter te begrijpen en te ontdekken hoe je op een andere manier samen leuk kan spelen!

prikje is anders

Wat ik van het boek vind

Prikje is anders is een mooi boekje. De teksten zijn op rijm geschreven, waardoor het voor kinderen leuk leest. De illustraties passen er prachtig bij. Ik herken de buien van het egeltje erg goed. Het is mooi dat de vriendjes in dit boekje op zoek gaan naar een manier waarop zij Prikje kunnen helpen. Ik denk ook dat het werkt om kinderen onderling uit te leggen dat ze wel met elkaar kunnen spelen, maar dat dit soms op een andere manier gaat dan met andere kinderen. Ik kan me goed voorstellen dat dit boekje een aanwinst is voor scholen, zodat de juf het kan voorlezen aan klassen waar een kindje met autisme in zit.

Onze Marcel is misschien nog te jong voor dit verhaal en hij begrijpt het wellicht nog niet echt, maar hij vond het wel erg leuk en pakt het boekje telkens weer op. Hij vindt het in zijn geval leuk om naar de dieren uit het bos te kijken en deze te benoemen. Ik denk wel dat hij er later meer aan heeft. Zijn vader heeft tenslotte een vorm van ASS en de buien van egeltje zijn voor mij erg herkenbaar. Binnen gezinnen waar ASS voorkomt, kan het boekje daarom ook goed gebruikt worden. Zo kunnen de kinderen beter om leren gaan met hun broertje, zusje, vader of moeder.

  1. Myriam Roelandt

    Dag Roxanne,
    Ik was er niet van op de hoogte dat jij mijn boekje had gelezen!! Mijn oog vel er nu op en ik ben bijzonder blij met wat je erover schrijft! heel erg bedankt en misschien wil je binnenkort nog wel een keer wat lezen . Ik heb sinds vandaag weer een nieuw boek:
    Lappelien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.