Paasweekend 2020

geplaatst in: Familie | 3

Wat een fijn en zonnig paasweekend hadden we achter de rug. We kunnen er natuurlijk bij stil gaan staan wat we allemaal niet konden doen, maar aan de andere kant vond ik het ook wel fijn om een keer de paasdagen heerlijk met elkaar door te brengen, zonder afspraken en verplichtingen. Wij doen het daar best goed op als gezin. Dus ja het is heel erg jammer dat we niet konden barbecueën op de camping of eieren konden zoeken bij oma in de tuin, maar we hebben het gewoon thuis gezellig gemaakt. Er is minder te vertellen, maar we hebben natuurlijk wel foto’s gemaakt, dus ik wilde ons paasweekend alsnog met jullie delen.

Bloemen

Er waren bloemen! Ik kreeg een mooie bos gele tulpen van de buurman. Toevallig had ik die ochtend de eettafel helemaal opgeruimd en leeg gemaakt, dus ze kregen daar een mooi plekje. En ja, op het letterbord had een paas- of lentequote kunnen staan, maar ik kwam deze tegen op Pinterest en ik vond ‘m geweldig. Niet eens vanwege corona, maar ook omdat het leven met twee jonge jongens gewoon nooit zo loopt als je verwacht.

Post

Ik kreeg voor een Twitter Swap een leuk pakketje in de brievenbus wat ik op Goede Vrijdag open mocht maken. Ook Marcel had paas post. Hij kreeg een lief kaartje van zijn school.

Babyshower

Mijn nichtje is volgende maand uitgerekend van een meisje en we zouden haar dit weekend verrassen met een babyshower. Helaas kon dit nu niet, maar we wilden het niet zomaar voorbij laten gaan. Een van ons is dus bij haar langs gegaan met twee kratten vol cadeaus en we hadden spelletjes bedacht met babyfoto’s, puzzels etc zodat ze iets te doen had en ze niet alles in één keer open mocht maken. We wilden er wel een beetje bij zijn, dus we zaten gezellig met z’n allen mee te kijken via Zoom. Voor mij was het de eerste keer dat ik zoiets gebruikte, dus dat was even wennen. Het was heel raar, maar ook heel mooi en leuk. Ze was in elk geval wel écht verrast, want ja, het kon natuurlijk eigenlijk niet.

Prachtig weer

Het was de afgelopen week mooi weer en we konden heerlijk in de tuin zitten en spelen. Vandaag was iets minder, maar uiteindelijk brak ook vandaag de zon door. Het regende niet, dus ik reken het goed.

#TeamNoPants

Terwijl Marcel ervan overtuigd was dat hij het beste zijn winterjas aan kon trekken in de tuin, had Espen hele andere ideeën. Waarom zou je een broek aan doen als het meer dan 20 graden is? Nou, niet dus.

Gourmetten

Marcel wilde graag weer eens ‘met pannetjes eten’ oftewel gourmetten. Klonk als een leuk idee. Het was natuurlijk meer barbecue weer, maar dit was ook prima. Ik vind barbecueën met kleine kinderen best gevaarlijk namelijk. Ik haalde alleen zoveel dat we zowel zaterdag als zondag konden gourmetten.

Meer bloemen

Op Eerste Paasdag waren we eigenlijk alle vier met het verkeerde been uit bed gestapt, niet zo gezellig. Ik had weinig zin in een uitgebreid paasontbijt of in wat dan ook. We wilden er toch iets moois van maken en daarom zijn we bloemetjes gaan kopen om bij onze familie op de deurmat achter te laten. Het heeft wel iets weg van belletje lellen he? Iets neerleggen, aanbellen en snel een paar stappen naar achteren doen zonder te struikelen. Zodat je even kunt vragen hoe het gaat. En dan ook snel weer weg. Het was wel leuk om even wat vrolijkheid rond te brengen en het deed ook wonderen voor mijn humeur!

Katers

Chester en Mike waren ook van de partij. Ook van de katers maakte ik veel foto’s. Ze zijn geen echte kittens meer, maar ze blijven echt zo vreselijk schattig.

Broertjes

Ze kunnen niet mét en niet zonder elkaar. Marcel en Espen hebben elkaar gelukkig in deze tijd. Het gaat niet altijd even lekker, maar er zijn zeker momenten waarop ze heerlijk samen kunnen spelen. Zowel binnen als buiten.

Lege speeltuin

Vanmorgen reden we een stukje met de auto, haalden we een paar boodschapjes en dachten we na over wat we verder konden gaan doen vandaag. Onderweg kwamen we een lege speeltuin tegen. De jongens mochten even de auto uit om te spelen. Dat was heel fijn en leuk om te zien. We wilden de speeltuin niet te lang bezet houden, dus we gingen ook vrij snel weer naar huis. Daar hebben ze netjes hun handjes gewassen.

Op maandagmiddag deden we weinig spannende dingen. De jongens speelden in de tuin, Espen deed een dutje, er werd gespeeld op de Xbox One en Nick Jr stond een tijdje aan. Ik was zelf vooral erg lui. Na het bloggen duik ik de keuken in. Ik ga zo risotto maken met groene asperges, veel andere groentes en kipfilet. Daar heb ik dus echt zin in.

Hoe was het paasweekend voor jullie?

3 reacties

  1. Jenn

    Wat een leuk idee voor een alternatieve babyshower. Ga ik onthouden, al hoop ik dat we te zijner tijd weer gewoon een ‘echte’ mogen geven.

  2. Villasappho

    Ja dit is dus precies het goede voorbeeld qua plog, leuk! Ik vind de verdeling van foto’s ook mooi, niet teveel scrollen en niet teveel tekst. Ook je header viel me meteen op, geweldige foto!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.