Op vakantie gaan met onze dreumes

geplaatst in: Mama, Marcel, Reizen & Vakantie | 3

In april gingen we voor het eerst op vakantie met Marcel. Toen had ik eigenlijk geen idee wat we wel en niet nodig zouden hebben. Ik maakte een lijst met spullen die ik nodig dacht te hebben en ik stopte de auto helemaal vol. Gelukkig hadden we alles bij ons. Deze week boekten we weer een weekje vakantie. Met de ervaring van de eerste keer kozen we een vakantie uit. De voorbereiding wordt een stuk makkelijker nu, want we weten een klein beetje wat we kunnen verwachten. Ook is Marcel weer net een paar maanden ouder (als we vertrekken is hij ook geen baby meer) en dat scheelt een heleboel spullen die we mee moeten slepen. In het huisje zelf hebben we een (camping)bedje en een kinderstoel staan. Voor de overige spullen pas ik mijn vakantie lijst gewoon even aan voordat we gaan. Dat komt dus helemaal goed.Duitsland met Marcel

Wat neem je dan wel en niet mee? Thuis heb je alles bij de hand. De standaard dingen zul je niet snel vergeten mee te nemen. Dan heb ik het bijvoorbeeld over flesjes, voeding, lepeltjes, luiers en doekjes. Zelfs daar ga ik niet alles van meenemen. We gaan naar Duitsland toe en ik was erg tevreden over de luiers van Babylove, het eigen merk van DM. Die kan ik dus daar wel kopen.

Wat ik deze keer absoluut mee neem

 • Matrasje voor in het babybedje. Vorige keer zaten we in twee verschillende huisjes. De eerste had een echt ledikantje met een normaal baby matrasje. In het tweede huisje stond een camping bedje, maar daarvan was de bodem te hard. We hebben nu een (opvouwbaar) matrasje wat je in een camping bedje kunt gebruiken zodat dit fijner ligt. Dat neemt niet veel ruimte in en is dus wel heel handig om mee te nemen.
 • Opblaasaankleedkussen van Ikea. Ik zag deze in een restaurant toen we op vakantie waren. Vorige keer was ik daar een beetje mee aan het hanessen op de bank of op bed, maar dat hoeft nu niet meer. Als we thuis zijn, ligt dit aankleedkussen bij mijn ouders, voor als zij oppassen. Op vakantie neem ik het mee.
 • Buggy. Vorige vakantie kon Marcel nog net in de Maxicosi en dus namen we het onderstel van de wagen mee en zat hij daarin als we gingen wandelen. Inmiddels hebben we een grotere autostoel. Ik heb geen zin om de hele wandelwagen mee te nemen, dus voor we gaan, ga ik nog even op zoek naar een fijne buggy die je mooi in kunt klappen. (Tips zijn welkom!)
 • Zijn sterrenhemel lampje met muziek gaat zeker weer mee. Dit lampje vormt een belangrijk onderdeel van Marcel’s slaap ritueel. Ik wilde vorige keer niet het risico nemen dat hij niet zo gaan slapen en dat werkte. Kortom, ook deze gaat in de tas.

Wat laat ik nu thuis, maar was wel handig met een baby

 • In april hadden we in beide bungalows een box gehuurd en ik heb dus een boxkleed meegenomen. Heel erg handig, ook om buiten op te spelen. Nu hij al rond kruipt en gaat staan, vind ik het minder nodig. We zijn ook de hele week met z’n tweeën dus ik denk niet dat we Marcel echt in de box zouden zetten. Thuis gebruik ik de box ook alleen nog maar als ik echt even iets moet doen en niet op hem kan letten, bijvoorbeeld als ik ga koken.
 • De stoelverkleiner voor de kinderstoel. Marcel kan inmiddels heel goed zitten, maar dat was vorige keer nog niet zo. Ook weet je van tevoren niet goed wat voor kinderstoel ze hebben staan. Daarom is dit met een baby wel ideaal. Ook de stoelverkleiner neemt niet veel ruimte in.

Verder vraag ik me af wat ik absoluut niet mee neem, maar eerlijk gezegd kom ik dan niet heel ver. In principe neem ik alleen het hoognodige mee op vakantie. Alles wat we nodig hebben om Marcel te kunnen laten slapen en eten, maar ook wat speelgoed van thuis. Ik ga er van uit dat we gewoon weer fijn op vakantie gaan met onze dreumes.

3 reacties

 1. Ramona (Kijk, mama!)

  Geen Quinny in ieder geval, tenzij je er een lichte hernia aan wil over houden. Ik vond die van de Hema goedkoop en prima.En evt. de kringloopwinkel?

  Herkenbaar dat je alleen deze essentiële spulletjes meeneemt. De opblaasbare aankleedkussen kende ik nog niet.

 2. Kimberley

  Als tip geef ik je toch wel een Quinny (sorry Ramona hierboven, haha). De Zapp 2.0 is ideaal! En anders inderdaad een buggy van de Hema. Die dingen waren hier onverwoestbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.