Op vakantie met de baby

geplaatst in: Mama, Marcel, Reizen & Vakantie | 5

In 2012 zijn Huib en ik voor het laatst écht samen op vakantie geweest. We zijn een paar keer een nachtje of een weekendje weg geweest en ik ging in 2014 vier dagen naar Zwitserland met mijn ouders, maar een week of langer lukte door allerlei omstandigheden nooit. In april hebben we eindelijk samen een hele week vrij en dus werd het tijd om een vakantie te boeken. Dat proces verloopt deze keer iets anders dan normaal. Voor het eerst gaan we op vakantie met de baby en moeten we dus rekening houden met wat Marcel nodig heeft.

De bestemming

Volle auto
Bron

Natuurlijk kun je prima op vakantie met een kleintje. Dat doen veel mensen. Ik wilde zelf niet graag gaan vliegen met hem, dus mijn eerste wens was dat we met de auto zouden gaan. Sowieso vind ik het zelf altijd erg irritant als er een huilbaby in het vliegtuig zit. Zo’n kleintje weet niet wat hem overkomt, kan niet stil zitten en krijgt ongetwijfeld last van zijn oortjes. Iedereen moet dat uiteraard voor zich weten, maar ik weet zeker dat ik me ontzettend opgelaten zou voelen als Marcel de hele weg zou gaan huilen. Ja, wie weet valt dat reuze mee, want het is geen huilbaby, maar je weet dat niet van tevoren. Ten tweede kun je de auto gewoon helemaal vol laden met alle spullen die je nodig hebt (of denkt te hebben) en ben je niet gebonden aan één koffer of een aantal kilo’s.

Al snel bedachten we dat het handig zou zijn om een huisje te huren in een bungalowpark. Dan heb je alles gewoon bij de hand en dan kunnen we van daaruit wel zien wat we gaan doen. Het klinkt lekker burgerlijk, maar dat maakt me helemaal niets uit. We hebben lekker rond gekeken en uiteindelijk een beslissing genomen. We gaan een week op vakantie, maar we splitsen de vakantie lekker op. Eerst gaan we een weekendje weg met mijn familie en daarna nog een midweek met z’n drietjes. Zo konden we twee bestemmingen kiezen. Zo heb ik niet het gevoel dat ik op één plek vastgeroest zit, maar hebben we wel het gemak van een luxe bungalow. Of twee dan, in dit geval. We gaan dus op vakantie naar zowel Zeeland als Duitsland.

Voorbereiden en voorpret

Ik kijk er nu al naar uit! Tegelijkertijd heb ik het gevoel dat ik nu alles al moet gaan regelen. We gaan pas over een paar weken weg, maar het is natuurlijk wel voor het eerst dat we met Marcel op pad gaan. In mijn hoofd voelt het nu al als een complete verhuizing. Omdat het écht nog te vroeg is om tassen in te gaan pakken, ben ik maar begonnen met het maken van een ‘vakantie meeneemlijstje’ op de computer. Voor mezelf heb ik deze al jaren. Die print ik dan elke keer weer uit als we weg gaan. Nu voeg ik daar gewoon een aantal kolommen aan toe voor de babyspullen. Zo kan ik kijken wat we eventueel nog moeten aanschaffen en ik de lijst nog aanvullen als me nog meer te binnen schiet. Nu maar hopen dat ik dan weer wat rust krijg in mijn hoofd. Uiteindelijk komt het allemaal goed. Behalve de praktische voorbereidingen heb ik ook veel zin om te gaan kijken wat we allemaal kunnen gaan doen. Dat is alleen maar leuk. Kortom, ik ga ook heel erg genieten van de voorpret van het op vakantie gaan.

Ben jij wel eens op vakantie geweest met een kleintje? Wat mogen we absoluut niet vergeten?

5 reacties

 1. Clivi

  Eind maart gaan wij 5 dagen weg naar Spanje. Ik vind dit echt zo spannend en ben zo benieuwd hoe ons zoontje die dan 5 mnd is het gaat doen.

 2. Neys Landelijke Woonaccessoires

  Ik weet niet of dit wel zo leuk is inderdaad, met je baby op vakantie. Natuurlijk is het wel goed voor je baby, lekker veel indrukken en dus veel leren. Maar of je tijd hebt voor jezelf, ik betwijfel het. Je zult toch constant met je baby bezig zijn.

  • Roxanne

   Op zich is dat niet anders dan anders 🙂 thuis heb je er ook je handen vol aan, maar het is een schatje dus dat komt wel goed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.