Pijn in mijn ontstoken schouder

geplaatst in: Gezondheid | 8

ontstoken schouderBron

Een aantal weken werd ik wakker met pijn in mijn schouder. Ik heb vaker ontstoken spieren en pezen gehad in mijn schouder en arm, dus dat herkende ik wel. Ik hoopte nog dat het niet om een ontstoken schouder ging en besloot een weekje rustig aan te doen. Wel blijven bewegen, maar wat minder computer en even stoppen met krachttraining in mijn armen. Ik hoopte dat het na een paar dagen weer over zou zijn, zodat ik weer volop aan het werk zou kunnen.

Niets was minder waar. Het is nu een maand geleden dat het allemaal begon en de pijn is eigenlijk alleen maar erger geworden. Na een week besloot ik de fysio te bellen. Mijn idee daar achter was dat de huisarts me zou vertellen dat ik pijnstillers moest slikken en een afspraak moest maken bij de fysio. Dat kon ik dus zelf ook wel bedenken. In eerste instantie leek het erop dat de pijn vooral uit mijn rug en nekspieren kwam en ze begon dus met het los masseren van de spieren. Dat was wel fijn, maar de pijn ging niet over en de pijn in de schouder zelf kwam al snel terug.

Voor de zekerheid heb ik toen toch mijn huisarts maar even opgezocht. Zij kwam tot de conclusie dat het niet alleen een overbelasting was van mijn rug- en schouderspieren, maar dat er ook een pees bij betrokken moest zijn. Deze is door de overbelasting zeer waarschijnlijk ontstoken en daardoor had ik ook meteen een beperking te pakken bij bepaalde bewegingen. Haar advies was inderdaad wat ik had verwacht: Paracetamol en doorgaan met de fysio.

Inmiddels heb ik flink wat oefeningen mee gekregen om thuis te doen zodat ik mijn schouder, rug en armen wat sterker kan maken, in de hoop dat dit gaat helpen. Ik hoop van wel, want het is best lastig als ik minder kan computeren. Dan kan ik namelijk ook minder werken dan ik zou willen en ik was nu net zo lekker bezig de laatste tijd!

8 reacties

 1. sam

  Oh wat balen! Ik heb het een paar weken geleden gehad, niet precies het zelfde, maar met fysio ben ik er weer helemaal van af gelukkig! Slikte ubi voor de enorme pijn. Sterkte ermee!

  • Roxanne

   Ja ik hoop dat het hier ook snel over is. Ik mag geen ubi meer door de operatie die ik heb gehad, dat is niet goed voor mijn maag. Dus paracetamol is mijn beste vriend maar als je daar regelmatig wat van slikt helpt het prima

 2. Janneke

  Je kunt misschien dryneedling proberen, ik had ook veel last van RSI achtige klachten
  maar ben er helemaal vanaf. En is niet zo eng als het klnkt!

  • Roxanne

   Ik zal eens kijken of iemand in mijn omgeving dat ook doet. Bedankt voor de tip. Ik kan het altijd eens lezen natuurlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.