Neem een Geit – Claudia de Breij

geplaatst in: Boeken en ander leesvoer | 5

Titel: Neem een Geit
Auteur: Claudia de Breij
Uitgever: Lebowski Publishers
ISBN: 9048826209
Genre: Non-fictie
Aantal pagina’s: 208
Waardering: ★★★★★

Ook dit jaar heb ik de app van de Vakantiebieb weer op mijn iPhone staan. Sinds 1 juli staan hier ook boeken in voor volwassenen. Afgelopen week las ik ‘Neem een Geit’ van Claudia de Breij. Het derde boek dat ik las uit de Vakantiebieb, maar een absolute aanrader voor iedereen.

Waar het boek over gaat

Niemand vertelt je hoe te leven. Als je kinderen krijgt staan er boekhandels vol opvoedboeken tot je beschikking, maar welke levenslessen krijg je mee als volwassene? Wie vertelt je hoe om te gaan met liefde, dood, vriendschap, ambitie en kinderen? Claudia de Breij (net 40) worstelt met deze vragen en gaat te rade bij een groep wijze mannen en vrouwen. Zij vertellen hoe zíj de dingen hebben aangepakt. Claudia de Breij trekt daar honderd levenslessen uit, en stopt daar ook een paar van haarzelf – en haar kapper – bij.

Wat ik van het boek vond

Neem een Geit is een boek met korte hoofdstukken die allemaal een levensles bevatten. Het boek is geschreven door Claudia en zoals je kunt verwachten zit het dan ook vol met humor. Dat neemt niet weg dat de lessen op zich wel heel serieus zijn. Ik kon niet anders dan het overal enorm mee eens zijn. Hoewel ik pas 33 ben, zaten er veel lessen bij die ik zelf op de harde manier geleerd heb. Lessen die mijn leven een stuk makkelijker gemaakt hebben. Ik zat nog net niet te klappen en juichen. Sterker nog, er stonden wat dingen in die ik eerder die week als advies had gegeven aan anderen.

Ook als je niet zit te wachten op levenslessen, is het leuk om te lezen. Ik vloog echt door het boek heen en heb vaak hardop gelachen. Hoewel Claudia een heleboel open deuren intrapt, is het ergens ook wel weer prettig dat bepaalde dingen niet zullen veranderen en dat je daar over 40 jaar nog steeds iets aan hebt. Dat geeft me toch weer hoop voor de toekomst.

Wil jij ‘Neem een Geit’ ook lezen? Het boek is tot 31 augustus te lezen via de Vakantiebieb

5 reacties

  1. nicole

    Ik heb dit boek ook gelezen, en denk er nog vaak aan. Ik vond het echt briljant, van die geit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.