NaNoWriMo 2014 is begonnen

geplaatst in: Schrijven | 5

NaNoWriMo 2014NaNoWriMo 2014 is alweer drie dagen bezig en net zoals voorgaande jaren doe ik weer mee met deze gekte. De bedoeling is om in 30 dagen een verhaal te schrijven van minimaal 50,000 woorden. Iedereen kan een winnaar zijn, want iedereen die de 50,000 woorden haalt heeft gewonnen van zichzelf. Het is tenslotte een behoorlijke prestatie. Iedere dag 1,667 woorden schrijven lijkt gemakkelijk, maar voor mij is het dat niet. Elke keer is het weer een gevecht tegen mezelf.

Normaal gesproken heb ik wat moeite met opstarten. Dit jaar is dat anders. Ik heb voor het eerst een plot voor ogen, ik had een aantal personen in gedachte en wat losse scenes. Dat schrijft een stuk lekkerder dan dat je alles nog moet verzinnen tijdens het schrijven. Daarom ben ik dit jaar nog gewoon op schema. Vandaag typte ik vrolijk over de 5,000 woorden heen. De eerste 10 procent is een feit.

Ik hoop dat het zo goed blijft gaan, maar ik hebĀ dit jaar wel bedacht waar ik wat support vandaan kan halen. Ik ga proberen elke zondag naar de write-in te gaan in Utrecht. Gisteren was de eerste keer. Samen met een groep wrimo’s spraken we af in de stad om daar samen te gaan schrijven. Het lukte me aardig om me te concentreren en daarnaast was het erg gezellig. Ook heb ik mijn weg gevonden naar de #dutchnano chat.

Hopelijk kan ik jullie over vier weken dus vertellen dat ik het (weer) heb gehaald!

5 reacties

  1. Jenn

    De chat, ik neem me ieder jaar weer voor om er regelmatig te gaan kijken, maar altijd vergeet ik het weer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.