Mijn top 15 van 2013

geplaatst in: Boeken en ander leesvoer | 13

Dit jaar ga ik geen jaaroverzicht typen. Ik had maar één doel en dat was afstuderen. Dit is gelukt en daar wilde ik het verder bij laten. Waar ik het nog wel over wil hebben dit jaar, is mijn reading challenge op Goodreads. Vorig jaar las ik 54 boeken. Ik begon dit jaar de challenge weer met 50, omdat ik er niet teveel druk op wilde leggen, maar dit aantal haalde ik al vrij snel. Daarna hoopte ik even dat ik de 100 boeken zou halen. Dat is niet gelukt, maar met 82 boeken zit ik in elk geval ruim over het aantal gelezen boeken van 2012 heen.

readingchallenge2013

In 2013 heb ik verder niet mee gedaan aan een andere challenge. Ik heb lekker de boeken gelezen waar ik zin in had. Hier kun je zien welke boeken ik allemaal gelezen heb. Ik heb een top 15 gemaakt (want 10 was écht te weinig) van de boeken waar ik het meeste van genoten heb.

Top 15 van 2013 (in willekeurige volgorde):

 1. “The fault in our stars” – John Green
 2. “Paaz” – Myrthe van der Meer
 3. “Divergent” – Veronica Roth
 4. “Cat Daddy” – Jackson Galaxy
 5. “Battle Royale” – Koushun Takami
 6. “The Silverlinings Playbook” – Matthew Quick
 7. “Borderline van binnen” – Femke Talitha
 8. “Stille zonde” – Karin Slaughter
 9. “De gevangene van de hemel” – Carlos Ruiz Zafon
 10. “Memoirs of an imaginary friend” – Matthew Green
 11. “The Rosie Project” – Graeme Simsion
 12. “Bob de Straatkat” – James Bowen
 13. The Darkest Powers trilogy – Kelley Armstrong
 14. “Onsterfelijk” – Jessica Khoury
 15. “The fall of Five” – Pittacus Lore

 

Ik wens al mijn lezers een hele fijne jaarwisseling. Voor ik dit stuk afsluit, heb ik nog twee vragen voor jullie. Wat was het beste boek wat jij gelezen hebt in 2013? Welk boek mag in 2014 niet ontbreken in mijn lijstje?

13 reacties

 1. Serena

  Jij leest veel Engels, dat is niet zo mijn ding.
  Ik was erg onder de indruk van ‘Het Puttertje’. Erg mooi boek!!!

  Ook voor jou de beste wensen voor 2014!!!

 2. Sanne

  Engels is niet mijn ding, maar het beste boek van dit jaar is toch wel die van Isa Hoes “Toen ik je zag”. Een aanrader dus!

  Een fijne jaarwisseling en ook voor jullie een goed en gezond 2014

  xxx
  Sanne

 3. Limoentje

  Wat een hoop!!

  Ik ga eens kijken of er wat tussen zit dat ik leuk vind en wil lezen. Lezen nadat ik mijn challenge voor 2014 heb volbracht overigens. 😉

  Een goed 2014!

 4. Roxanne

  Ik lees inderdaad graag in het Engels. Dat is een fijne manier om het bij te houden en ik vind het een mooiere taal.

  • Roxanne

   Ik had the silverlinings playbook echt in een middag uit! Goed nieuws dus. Moest wel even wennen aan de schrijfstijl maar het verhaal is zo mooi!

 5. Spiderwebz

  O, Carlos Ruiz Zafon! De vergeten boeken-reeks is een van mijn favorieten. Zo heerlijk complex en spannend! Ik zit met smart te wachten op het vierde deel.

  Ik weet niet of je het al gelezen hebt, maar ik vond de Boekendief ook erg mooi. En beide reeksen van Richard en Dave Pelzer waren ook erg ontroerend. Zij hebben beiden op een andere manier de jarenlange mishandelingen en verwaarlozing van hun moeder overleefd en verwerkt. Waargebeurde verhalen dus. Pijnlijk mooi geschreven.

  En aangezien je geinteresseerd bent in borderline is het boek van Caroline Kraus misschien ook wel een aanrader.

  • Roxanne

   Dat boek van Caroline Kraus is één van mijn favorieten ja! Die heb ik in 2007 gelezen.

 6. Marcella

  Wauw, wat heb je lekker veel boeken gelezen, heerlijk!! Ik heb “The fault in our stars” nog liggen, ben heel benieuwd! Silver Linings Playbook heb ik laatst als film gekeken. Prachtig!

 7. Peet

  Mooi lijstje, Paaz staat ook nog op mijn te lezen lijst.
  Een boek dat op mij veel indruk heeft gemaakt, mede door de herkenbaarheid is ‘ADD – onzichtbare obstakels’ van Karin Windt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.