Met Marcel naar de DTM

geplaatst in: Reizen & Vakantie, Uitjes en Evenementen | 3

Aan het einde van de zomervakantie gingen we een nachtje weg met Espen. We wilden dit ook graag een keertje doen met Marcel. Mijn idee was om kaartjes te kopen voor de musical Aladdin, maar Marcel vond de Disney film best spannend en wilde liever iets anders doen met ons. Zo kwamen we op het idee om afgelopen weekend met hem naar de DTM te gaan in Assen.

Marcel kijkt soms mee met de Formule 1 of andere races en het was een wens van hem om een keer met ons naar het circuit te gaan om een echte race te bekijken. Nu konden we goedkoop aan kaartjes komen voor de DTM en konden we dat proberen. Het was best wel spannend voor Marcel, want hij had eigenlijk geen idee wat hem te wachten stond. Ik had natuurlijk alles voorbereid en ik had gehoorbeschermers meegenomen voor hem, maar hij bleef het spannend vinden. Eenmaal aangekomen op het circuit van Assen zijn we eerst langs de kraampjes gelopen. Hier was van alles te koop, maar het was best druk, dus we gingen eerst op zoek naar de tribune waar wij kaartjes voor hadden. We hadden het ochtendprogramma gemist, maar waren wel op tijd voor de race van zaterdag.

Het was voor mijzelf ook de eerste keer op een circuit tijdens een race. Dat is echt een toffe ervaring. Het geluid is heftig, maar je voelt het ook helemaal in je lijf als die auto’s langs racen. Van de race zelf krijg je vanaf de tribune niet alles mee, maar die hebben we zondag nog een keer terug gekeken vanaf de bank.

Na de race was Marcel moe. Er was nog wel wat te doen op het circuit, maar we besloten eerst in te gaan checken in het hotel. We sliepen in Oosterwolde en moesten dus nog wel een eindje rijden. We hadden een driepersoonskamer geboekt. Marcel was erg verbaasd dat er geen woonkamer was. Het concept ‘hotel’ vond hij maar vreemd. ‘Waar is de vriezer mama?’ Maar op één kamer slapen met papa en mama was wel een leuk vooruitzicht. Nadat we ons geïnstalleerd hadden, gingen we op zoek naar een restaurantje. Marcel had zijn oog laten vallen op een Italiaans restaurant. Er waren nog meer leuke plekjes, maar aangezien Marcel heel graag pizza wilde eten, zijn we daarheen gelopen. Goede keus wel, want het eten was heerlijk en de medewerkers waren heel erg gastvrij. Na het eten haalden we nog een ijsje en liepen we een rondje door het dorpje heen. Marcel kocht een pakket Lego. Daarmee zijn we nog een tijdje in de bar van het hotel gaan zitten met een drankje en chippies, terwijl Marcel even rustig kon afschakelen met zijn Lego. Terug op de kamer keken we nog naar een funniest home video’s programma. Pel viel al vroeg in slaap. Marcel vond het allemaal veel te gezellig, maar uiteindelijk gingen zijn ook dicht. Wel veel te laat, maar ja, dat was niet anders.

Op zondag waren we vroeg wakker, maar de ontbijtzaal was pas om 8 uur open. We konden dus rustig aan opstaan, douchen en de tassen inpakken. Na het ontbijt reden we terug naar het circuit in Assen. Marcel was doodmoe, want die had veel te kort geslapen. Die was dus niet zo gezellig. Om die reden zijn we dan ook niet gebleven tot de DTM race in de middag.

Toch hebben we nog wel iets gezien. We hebben de Mazda’s zien racen (waar Marcel’s naamgenoot tweede werd), poffertjes gegeten (die verstopt lagen onder een berg poedersuiker) en de DTM kwalificatie gekeken. Daarna hebben Pel en Marcel nog wat race souvenirs gekocht.

In de auto viel Marcel al vrij snel in slaap. Dat was te verwachten. En dat was ook goed, want we wilden eigenlijk nog niet naar huis toe. Nu konden we rustig nog plannen maken voor de rest van de dag, omdat Marcel wat beter uitgeslapen was. Uiteindelijk kozen we ervoor om naar Bataviastad te rijden. Pel wilde al heel lang een keer kijken bij de Max Verstappen Store daar. Dat was wel een goed idee. Marcel vond de Red Bull auto heel indrukwekkend. Hij was ook de enige die écht gewinkeld heeft in Bataviastad. Hij ging naar huis met een Max bidon, een nieuw shirtje van Vingino en gekleurde pepernoten. Ik heb verder niets gekocht.

Voor mij smaakte deze korte race ervaring naar meer. Marcel vond het ontzettend leuk, maar de combinatie van zoveel mensen, indrukken en geluiden was voor hem toch wat teveel. Voorlopig blijft hij de autosport dus volgen op TV.

3 reacties

  1. Sandra

    Nu ben ik heel benieuwd welk hotel het was in Oosterwolde en welke Italiaan, want wij zijn daar in het Fletcher hotel geweest met een Italiaan aan de overkant waar mijn buurman namelijk werkt.

    Fijn dat Marcel het wel heel leuk vond. Spannend blijft het altijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.