Marcel kijkt: Brandweerman Sam, Nijntje en Kleine Rode Tractor

geplaatst in: Film, TV & Theater | 0

Marcel had lange tijd niet echt interesse in de televisie. Soms keek hij wel als ik iets op zette en het één vond hij leuker dan het ander, maar het maakte hem allemaal niet veel uit. Kleine mannetjes worden groot. Inmiddels vraagt hij soms om zijn favoriete programma’s, waardoor we ook echt weten dat hij dat leuk vindt om te kijken. Hij heeft maar al te goed in de gaten hoe hij Netflix aan de praat krijgt op de televisie of de iPad, dus als mama het niet snel genoeg regelt, doet meneer het zelf wel.

In tegenstelling tot een half jaar geleden kijkt Marcel nu echt naar de filmpjes op de televisie. Het moeten wel korte verhaaltjes zijn, anders verliest hij zijn interesse. Als hij het leuk vindt, praat hij ook terug tegen de televisie. Dat is erg leuk om te zien. Ik vertel jullie vandaag waar hij graag naar kijkt.

Brandweerman Sam

Van andere ouders hoorde ik vaak dat hun kleine mannen graag naar Brandweerman Sam keken. Dat wilde ik ook eens proberen en ja hoor, dat was meteen goed. Marcel zocht dan ook een brandweerman Sam dekbedovertrek uit voor zijn nieuwe peuterbed en wat erg jaloers op de tas van een achterneefje (Sorry Marcel, ik kocht een Pokémon tas voor je toen je zelf nog weinig interesse had in dit soort dingen! Gelukkig vindt hij die ook mooi.) Als hij naar Sam wil kijken, vraagt hij ‘Maaaa? Tuuuu taaaa tuuuu taaa?’

Hoewel ik personage Norbert Puk het liefst achter het behang plak, komt het me ook wel goed uit dat er een ‘stout’ kindje in zit. Als Marcel nu iets uit vreet, zeg ik “Jij stoute Norbert Puk” en dan snapt hij maar al te goed dat hij iets verkeerd doet. Verder is Brandweerman Sam gewoon een leuke en vrolijke serie, waarin uiteraard een heleboel mis gaat, zodat brandweerman Sam ook wat te doen heeft.

Nijntje 

Zijn liefde voor Nijntje komt denk ik meer van papa en mama af. Wij zijn allebei dol op Nijntje en als het aan ons had gelegen hadden we het hele huis in één groot Nijntje museum veranderd toen ik zwanger was van Marcel. Het bleef bij een heleboel knuffels, een boxkleed, hydrofiele doeken, box mobiel, meer speelgoed, boekjes en een lampje. O ja, we hebben ook de zonneschermen voor in de auto. Marcel weet dus niet beter of Nijntje hoort er bij. Toch vindt hij ook het programma leuk om naar te kijken. ‘NIJNIE!’ roept hij zodra hij Nijntje ergens ziet. Of als hij er naar wil kijken. Dan pakt hij de iPad, kruipt bij me en en vraagt om Nijnie. Ik vind dat best wel schattig.

Kleine Rode Tractor 

Dit vind ik zelf een behoorlijk irritante kinderserie, maar ja, als mama heb je daar niet altijd iets over te zeggen. Een tractor die uit zichzelf kan rijden en een man die namens de tractor praat, daar kan ik als volwassene niet echt wat mee. Marcel kijkt het wel graag. Als hij geen zin heeft in Sam of Nijntje, dan komt er iets uit wat op ‘kraktor’ lijkt en dan wijst hij naar de kleine rode tractor. In de praktijk kijkt hij hier meestal samen met papa naar, want als ik er geen zin in heb, zet ik gewoon Sam op en dan vindt Marcel het ook best.


Natuurlijk weet ik dat er kinderprogramma’s zijn die vele malen irritanter zijn dan Kleine Rode Tractor. Ik krijg zelf enorm de kriebels van Bumba en ik weet dat er moeders zijn die niet tegen Dora kunnen. Welk kinderprogramma mag van jou van de televisie verdwijnen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.