Marcel en zijn peuterbed

geplaatst in: Marcel | 0

Marcel is een ondernemend mannetje. Dat hij al een tijdje uit zijn ledikantje probeert te klimmen, kwam voor ons dus niet echt als een verrassing. We vonden het een beetje eng worden. Wat als hij er echt overheen zou klimmen en zich zou bezeren? Ik wilde daar liever niet op wachten en ging op zoek naar een oplossing. Deze week liep ik op Marktplaats tegen het Ikea peuterbed aan dat ik graag wilde kopen. Dat scheelde een hoop geld in vergelijking met een nieuw bed en het is toch iets waar ze geen jaaaaaren mee gaan doen. Ik mailde de vrouw van de advertentie en op donderdagavond konden we het bedje ophalen.

Daarna moest ik dus op zoek naar nieuw beddengoed. Op zich geen probleem, ware het niet dat Ikea een afwijkende matrasmaat hanteert voor het peuterbed ten opzichte van alle andere winkels. Je moet dus of  een bak geld uitgeven online, of alsnog naar Ikea. Ik koos uiteraard voor de tweede optie, want Ikea is nog altijd goedkoper. Het is natuurlijk wel slim van ze, want nu kom je alsnog naar de winkel toe. Je weet hoe dat gaat. Je gaat er heen voor een matrasbeschermer en een hoeslaken. Je komt thuis met een grote shopper vol spullen, inclusief een kussentje in de vorm van een wolk. Zeg nou zelf, die is toch schattig?

Ikea peuterbed
Eigenlijk leek het me een goed plan om op zondagmiddag de kinderkamer te gaan verbouwen, omdat we op zaterdag al plannen hadden. Pel vond dat geen goed idee, want als het een enorm drama zou worden, moest hij de volgende dag wel werken. Goed punt. Het werd dus vrijdagavond. Pel zette het bed in elkaar en ik maakte het op. Daarna hebben Marcel en ik even een uur gespeeld, een boekje gelezen en alles goed verkend. Ik heb hem geleerd hoe hij er uit kan klimmen en dat hij er ook weer zelf in kan. Toen was het tijd om te slapen. Dat vond hij toch wel spannend. Eventjes kwam er wat protest. Hij klom uit bed en ik hoorde hem op zijn deur kloppen. De deur kan hij nog niet zelf open maken, dus hij blijf wel op zijn kamer. Toen ik hem een paar keer terug gelegd had, sliep hij. Er was eigenlijk nauwelijks een uur voorbij. Ik had meer drama verwacht.

Ging het meteen goed? Eerlijk is eerlijk. Marcel is één keer omgedraaid en ging met zijn hoofd aan de andere kant van het bed liggen. De kleine draaikont rolde naar de zijkant en BOEM daar lag meneer op de grond. Hij werd er niet wakker van dus ik legde hem terug en verschoof het plankje aan de zijkant. Daarna heeft hij de hele nacht zonder problemen doorgeslapen. Vlak voordat ik zelf naar bed ging, ben ik nog eventjes gaan kijken en ik maakte onderstaande foto. Hij lag echt heel lief te slapen.

Zelf deed ik de hele nacht geen oog dicht. Ik was bang dat hij wakker zou worden of nog een keer uit het bed zou vallen. Uiteraard lag ik helemaal voor niets wakker. Dat was echt nergens voor nodig geweest. Zo blijkt maar weer eens dat ik als mama weer meer moet wennen aan de nieuwe situatie dan Marcel zelf.

Vanavond bracht ik hem weer naar bed. Ik had me erop voorbereid dat we wel weer even bezig zouden zijn, maar het viel enorm mee. Ik trok zijn pyjama en slaapzak aan en legde hem in bed. Marcel rolde zich even lekker op en toen hij goed lag, viel hij eigenlijk vanzelf al in slaap. Hij was dan ook goed moe van de dag. Ik hoop dat hij ook vannacht weer lekker door slaapt en dat het bedje een succes is. Of dat echt zo is, zullen we in de komende dagen of weken wel gaan merken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.