Marcel’s Favorieten: Kinderprogramma’s op TV & Netflix

geplaatst in: Film, TV & Theater | 2

Sinds kort kijkt Marcel af en toe naar de televisie. In het begin vond ik het niet zo nodig dat de tv aan stond voor hem en hij toonde er op zijn beurt ook totaal geen interesse in. Muziek vond Marcel vanaf het begin erg leuk, dus de radio was prima. Dit is langzaam aan het veranderen. Hij begint naar het scherm te kijken en gaat er soms echt voor zitten. Daarom laat ik hem af en toe naar kinderprogramma’s kijken op tv en op Netflix.

Hij vindt nog lang niet alles leuk. Het is grappig om te zien dat hij goed aangeeft wat hij leuk vindt. Hij kan echt gaan zitten kijken en kletst dan ook terug tegen de televisie. Dat is best schattig. Ik heb een lijstje gemaakt van Marcel’s favoriete kinderprogramma’s.

Teletubbies

De eerste keer dat ik merkte dat de televisie Marcel’s aandacht trok was toen ik langs de Teletubbies zapte. Hij ging meteen kijken, zwaaide terug naar de tv en begon ook ‘dag dag’ te roepen. Vanaf dat moment heb ik het vaker aan gezet. Dit was voor mij nog wel een bekend programma, omdat ik het vroeger met mijn oppaskindjes ook gekeken heb. Ik kan me voorstellen dat de kleurtjes aantrekkelijk zijn voor zo’n kleintje. Het ziet er vrolijk uit en het is allemaal niet te moeilijk.

Kinderprogramma's-Teletubbies

Timmy Time

Timmy komt ’s morgens op televisie, ergens na de Teletubbies. Dus we kwamen hier ook vanzelf een keertje langs. Wat ik zelf leuk vind aan Timmy Time is dat alle dieren alleen hun eigen ‘dierengeluid’ maken, maar dat ze ondanks alles toch een heel verhaal weten over te brengen. Wat Marcel hier daadwerkelijk van mee krijgt weet ik niet, maar inmiddels zegt hij vrolijk bèèè tegen Timmy en komen er ook andere geluidjes uit. Het houdt zijn aandacht in ieder geval vast.

Timmy Time staat ook op de Netflix voor kids, dus als het niet op televisie is, kan hij toch een stukje kijken. Ik geef toe dat dat best handig is als je wilt koken bijvoorbeeld. Dan hoef ik niet op twee dingen tegelijk te focussen. En ach, zolang hij geen uren achter elkaar naar dat scherm zit te staren, kan dat in mijn ogen ook geen kwaad. Timmy_Time

My Little Pony

Soms komen er programma’s langs die wellicht voor een jongetje iets minder voor de hand liggen. Marcel is echt heel erg dol op vrolijke kleuren en hoge geluidjes. Dan zit je bij My Little Pony helemaal goed. Hij kijkt er heel vrolijk bij als het voorbij komt.

my-little-pony
Gonnie & Gijsje

Gonnie en Gijsje waren meteen een hit voor Marcel. Hij herkent deze gansjes en hun vriendjes van de boekjes die we hebben. Hij wijst naar de tv en lacht dan ook. Ook dit zijn gewoon korte en makkelijke verhaaltjes, dus voor de kleine is het goed te volgen.

Gonnie en Gijsje

Naast deze kinderprogramma’s hebben we ook andere programma’s gekeken, maar ik merk dat hij lang niet alles leuk vind. Ik denk dat dat soms betekent dat hij er (met zijn 10 maanden) nog niet aan toe is. Niet alle onderwerpen zijn even geschikt voor elke leeftijd en dat geeft niet. Ik ben wel benieuwd wat er allemaal bij gaat komen in de komende jaren en hoeveel er gaat veranderen. Voor nu zijn dit de vier dingen waar hij het liefst naar kijkt.

Waar kijkt jouw kindje graag naar? Heb je nog tips voor ons?

2 reacties

 1. dennis

  Lucas is vooral fan van

  Brandweer man Sam
  Ernst Bobbie en de Rest
  De wielen van de Bus
  en Chugington zolang er maar muziek in zit. Twee kleine kleutertjes voor het slapen gaan doet ook wonderen.

  • Roxanne

   Oh ja die zijn ook wel leuk voor kleintjes 🙂 De wielen van de bus zagen we van de week ook maar kon zijn aandacht nu nog niet helemaal vasthouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.