Maandoverzicht september 2018

geplaatst in: Maandoverzicht | 0

Er is alweer een maand voorbij. We lieten de zomer achter ons en de herfst is begonnen. We genoten deze maand af en toe nog van een lekkere nazomer (die mij niet lang genoeg kan duren) maar hadden af en toe ook al wat herfstweer. Ik kan wel zeggen dat ik nu al uit kijk naar de lente, maar goed, dat duurt nog een half jaar. Voor nu moeten we het er even mee doen. Wel hadden wij onze vakantie voor dit jaar nog tegoed. Kortom, de maand is weer voorbij gevlogen. Toch heb ik anderzijds het idee dat er geen grote of spannende dingen gebeurd zijn in september.

We gingen aan het begin van de maand met Marcel naar de huisarts, omdat we het vermoeden hadden dat hij last heeft van lactose intolerantie of een andere voedsel allergie. De huisarts was het met me eens, maar omdat Marcel pas 3 is, vroeg hij of we eerst een maand geen lactose konden geven aan hem, om te kijken of dit zou helpen. Hij wilde geen testen doen, mede omdat kleine kinderen er soms nog overheen groeien. Het gaat trouwens veel beter met Marcel nu hij geen of minder lactose binnen krijgt. Hij eet beter, slaapt beter, is minder druk en lijkt zicht beter te voelen. Ergens zou het fijn zijn als dit helpt en het niets ergers is, maar aan de andere kant is het wel sneu voor hem dat we nu zo vaak nee moeten verkopen. Hij snapt dat namelijk niet altijd.

Marcel was jarig in de zomervakantie. Hij mocht na de vakantie dus nog trakteren op de peuterspeelzaal. Tijdens de tweede week van het schooljaar hebben we zijn verjaardag gevierd op de peuterspeelzaal. Hij vond het erg spannend, maar heeft er ook ontzettend van genoten. Ik mocht komen kijken en Espen was er ook bij. Dat vond Marcel helemaal bijzonder.

Espen is bijna zes maanden oud en we komen steeds beter in een ritme met z’n vieren. Daarom ben ik sinds deze maand ook weer serieuzer bezig met werk. Ik werk als freelance tekstschrijfster (met af en toe een uitstapje op het gebied van online communicatie en social media) en dag betekent dat ik ook vaak ’s avonds en in het weekend bezig zijn. Overdag zoek ik soms plekken op waar ik even wat minder oog hoef te hebben voor de kinderen. Zo werkte ik afgelopen maand bij mijn ouders op de camping en bij Monkey Town. Als het goed blijft gaan, moet ik wel op zoek naar betere oplossingen, maar voor nu is dit genoeg.

Deze maand heb ik minder mee gedaan met Pokémon Go. Hoe dit kwam? Tijdens de Moltres Day bereikte ik level 40. Dit is op dit moment het hoogste level en daarom is het minder interessant (voor mij) om heel actief te spelen. Het vullen van de Pokédex en het vangen van shiny Pokémon is nog wel leuk. Deze maand voegde ik Celebi en shiny Chikorita toe aan mijn verzameling.

Espen groeit als kool. We zijn deze maand niet bij het consultatiebureau geweest, maar we kunnen wel zien dat Espen goed groeit. Zo is hij nu echt te groot voor de bak van de kinderwagen en daarom zit hij nu al in de wandelwagen. Espen vindt het prachtig dat hij nu meer om zich heen kan kijken. Hij was dus ook wel toe aan meer rechtop zitten. De wereld is veel te mooi om overal doorheen te slapen. We merken ook aan andere dingen dat hij groter wordt. Hij gaat meer spelen met zijn speelgoed en heeft aandacht voor nieuwe dingen. Ook drinkt hij steeds meer melk. Dat vaste voedsel blijft toch een ding waar we wel mee aan de slag ‘moeten’. Hij zal toch een keer moeten leren eten.

We gingen eind september op vakantie bij bij Landal Hochwald in Duitsland. Het was een heerlijke week waarin we best veel gedaan hebben met de jongens. Zo gingen we onder andere naar een brandweermuseum en een vliegtuigmuseum, hebben we dieren gekeken, een kasteelruïne bezocht, gewandeld en heerlijk gespeeld in zowel de buiten als binnenspeeltuin van het vakantiepark. Het uitgebreide (foto)verslag van onze vakantie komt binnenkort online.

Normaal gesproken eindig ik mijn maandoverzicht met een opsomming van boeken en films. Helaas heb ik deze maand weinig energie gehad om films te kijken of boeken te lezen. Volgende maand misschien weer beter? Voor nu in ieder geval even niets te melden op dit gebied.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.