Trakteren op de peuterspeelzaal

geplaatst in: Marcel | 1

Marcel is op 18 augustus drie geworden. Dat valt eigenlijk altijd in de zomervakantie. Daarom mocht hij na de vakantie zijn verjaardag nog vieren op de peuterspeelzaal. Ik wilde hem het liefst even een week laten wennen aan het nieuwe schooljaar en daarom spraken we af dat hij in de tweede week zijn verjaardag zou vieren. Gisteren was het zo ver.

Op donderdag gaat Marcel in de middag twee uurtjes naar de peuterspeelzaal. Bij binnenkomst kreeg hij van de juf meteen een muts met een 3 erop, zodat alle kindjes (en ouders) ook konden zien dat er die dag een feestje zou zijn. Marcel is geen fan van dingen op zijn hoofd, maar gelukkig mocht ik wel een foto van hem maken met zijn verjaardagsmuts op. Hij vond het ook best wel spannend en wilde liever met mij mee terug naar huis. We konden hem wel overtuigen om te blijven en spraken af dat ik er het laatste half uur bij zou zijn voor zijn feestje en het trakteren. Ik ging dus even boodschappen doen met Espen en daarna reden we eigenlijk meteen weer terug naar de peuterspeelzaal voor het feestje van Marcel.

Ik kan alleen maar zeggen dat het ontzettend leuk was. Ze maken er een echt feestje van. Bij elke verjaardag doen ze hetzelfde, zodat alle kindjes precies weten wat ze gaan doen en Marcel vond dat ook fijn. Hij mocht op een versierde stoel zitten en er zelfs even op staan tijdens het zingen. De juf vertelde een verhaaltje en daarna mocht hij drie kaarsjes uitblazen op een taart gemaakt van klei. Er kwamen muziekinstrumenten tevoorschijn. Marcel koos voor een trommel. De kindjes en juffen zongen een liedje, maakten muziek, dansten met elkaar en liepen rondjes om de tafel heen in een muzikale optocht. Ik zag Marcel stralen en hij vond het echt geweldig. Espen en ik deden mee en maakten muziek met een sambabal. Het was een behoorlijke kakofonie, maar Espen lachte eigenlijk ook alleen maar en keek zijn ogen uit. Marcel vond het leuk dat zijn broertje er ook was.

Als laatste gingen alle kindjes aan tafel zitten. Ze zongen nog een laatste liedje en daarna mocht Marcel trakteren. De kindjes vonden de ijsjes erg leuk, maar de snoepjes nog veel leuker. Het was best een werk om al deze ijsjes in elkaar te vouwen, maar het zag er feestelijk uit. Marcel kreeg nog een mooie kaart en een cadeautje. Toen was het alweer voorbij. Hij was behoorlijk moe en onder de indruk, maar heeft nog een paar keer gezegd dat hij zich erg jarig voelde.

  1. Sandra

    Toch leuk dat hij nog mocht trakteren op de peuterspeelzaal.
    En hij kan er heerlijk spelen met al die andere kindertjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.