Maandoverzicht oktober 2020

geplaatst in: Maandoverzicht | 0

Voor mijn gevoel wordt het deze maand een kort maandoverzicht. Dat komt omdat we de meeste dingen ondernomen hebben in de herfstvakantie en daar schreef ik eerder al over. Verder was het een vrij rustige maand. Ik heb natuurlijk wel wat foto’s gemaakt dus die zal ik alsnog met jullie delen.

Op 7 oktober was Espen precies 2,5 jaar oud en op die dag mocht hij starten op de peuterspeelzaal. Bij Marcel mochten we er de eerste keer bij blijven, maar vanwege corona is dat nu niet mogelijk. Ik begreep van de pedagogisch medewerker dat het wel kan als een kindje echt niet durft, maar dat is bij Espen niet het geval. Hoewel het jammer is dat we niet kunnen zien wat hij allemaal doet en welke kindjes er bij hem in de groep zitten, had ik er ook wel gewoon vertrouwen in. Het is voor ons natuurlijk ook de tweede keer en het zal in hoofdlijnen allemaal wel hetzelfde verlopen. Tot nu toe gaat Espen er zonder problemen heen en hij doet het hartstikke goed. Ik vind het best knap, want hij is daar van 8.25 tot 13.45 en dat zijn best lange dagen voor zo’n ukkie.

Op dit moment kun je op een regenachtige zondagmorgen niet zomaar besluiten om naar de indoorspeeltuin te gaan. Normaal gesproken gaan we naar Monkey Town of Play-In, maar dat was nu geen optie. Ook in andere steden was er geen plek. We konden wel een tijdslot reserveren bij de Pretfabriek in Woerden. Deze indoor speeltuin was nieuw voor ons. Hoewel de kinderen het leuk hebben gehad, vond ik dit wel écht een krijspaleis. Door het gebouw zelf en de akoestiek hoor je echt non-stop gegil van alle spelende kinderen. De jongens hebben zich verder prima vermaakt, dus in die zin was het een geslaagde ochtend.

In de herfst en winter zit ik zelf het liefst binnen, maar de kinderen moeten natuurlijk wel hun energie kwijt. Daarom proberen we als het droog of zonnig is wel naar buiten te gaan. Een rondje langs de speeltuinen in de wijk of even naar de dierenweide om de hoek is dan vaak al wel voldoende. We knappen er allemaal van op. De jongens hebben wel hun eigen voorkeur. Marcel gaat het liefst naar de speeltuin en Espen is meer voorstander van de dierenweide. De dieren komen dan ook allemaal op hem af als hij langs loopt. Espen is onze kleine dierenfluisteraar.

In de herfstvakantie deden we wat meer dan de rest van de maand. We speelden in Monkey Town, bakten een cake, Espen ging naar het Spoorwegmuseum en Marcel mocht twee keer naar de bso. Het favoriete uitje van de heren was toch wel die naar Artis. Omdat het ons zo goed bevallen is en ze de coronamaatregelen daar heel serieus nemen, hebben we besloten om een jaarabonnement af te sluiten. Zo kunnen we altijd ergens heen als we lekker naar buiten willen met de kinderen. Al verheug ik me ook op een keertje zonder kinderen naar de dierentuin gaan, want sommige dieren zijn best fotogeniek!

Oktober was ook de maand dat vanwege corona veel dingen niet meer mochten. Dat zorgt er ook voor dat we minder ondernomen hebben en meer thuis zijn geweest. Hier heb ik niet altijd foto’s van gemaakt. Belangrijker dan dat is natuurlijk dat we allemaal gezond zijn. Als we wel ergens heen gaan, dan is dat of omdat het moet, of voor de kinderen. Dat is even hoe het is. Hoe was oktober voor jou?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.