Herfstvakantie 2020

geplaatst in: Mama | 0

De herfstvakantie zit er alweer op. Hoewel ik er van tevoren wat tegenop zag, viel het achteraf allemaal mee. Marcel houdt nu eenmaal niet zo van vrij zijn zonder op vakantie gaan, want daar ziet hij het nut niet van in. Hij wordt er nogal ‘wiebelig’ en knorrig van. Toch hebben we volgens mij wel mooie herinneren kunnen maken samen.

Lekker uitrazen

Pel moest de hele week thuis werken en dus verzon ik wat dingen om de jongens bezig te houden. Op maandagochtend liet ik ze uitrazen in Monkey Town. Ik had gehoopt dat ik dan ook even toe zou komen aan mijn blog en wat andere dingen, maar Espen had daar een andere mening over. Ik was dus vooral bezig met bijsturen en waarschuwen. Wat is twee soms een uitdagende leeftijd! Na het spelen waren ze lekker moe en Espen heeft thuis ook een paar uurtjes geslapen. In die tijd ruimde ik de woonkamer op en ik begon aan een puzzel van 500 stukjes. Marcel kwam me daarmee helpen.

Cake bakken

Op dinsdag moest Pel naar kantoor en hoefden we thuis niet muisstil te zijn. We bleven dus lekker thuis. We aten een fruitsalade. Ik ging verder met mijn puzzel. Marcel en ik bakten samen een cake. Ik dacht dat ik nog een pak cakemix had staan in de voorraadkast, maar dat was een grapje. Gelukkig hadden we nog wel meel, dus we maakten de cake gewoon from scratch. Dat was best wel goed gelukt. Daarna lunchten we met tosti’s, omdat ze dit op school ook altijd doen op dinsdag. In de middag werden de jongens een beetje druk en leken ze zich te vervelen. Ik gaf ze wat pastavlinders om mee te spelen. Ze verzamelden allerlei bouwvoertuigen en hebben zo’n drie kwartier lief samen gespeeld. Dat was best een record. De pasta heb ik daarna maar netjes bewaard in een zakje, want die komt nog wel een keer van pas.

Meh dag

Woensdag vond ik zelf de moeilijkste dag van de week. Espen had geluk, want die mocht een middagje op stap met zijn oppasmama en haar dochtertje. Ze gingen naar het Spoorwegmuseum. En als er iemand dol is op treinen, dan is het Espen wel. Een fijne dag dus voor hem. Marcel wilde graag met mij naar de bioscoop, maar tegen de tijd dat wij maandagavond bedacht hadden welke film het moest worden, waren echt alle zalen overal al uitverkocht en toen hadden we dus pech. Ik bedacht dat het leuk was om samen foto’s te gaan maken in het bos, maar het was baggerweer en Marcel wilde niet naar buiten. Dat was dus een dag met veel gehang en gezeur, omdat hij gewoonweg niets wilde doen en nergens zin in had. Behalve snoep eten en gamen, en laat dat nou net niet mijn idee zijn van een gezellige dag samen. Hij wilde nog wel even mee oliebollen halen, dus toen waren we er alsnog even uit. Gelukkig ging ook deze dag weer voorbij.

Quality time met Espen

Op donderdag en vrijdag mocht Marcel lekker spelen met zijn vriendjes op de BSO. Ik had dus tijd om iets met Espen te doen. Hoewel Espen natuurlijk vaker thuis is met mij, schiet iets samen doen er vaak bij in. Hij kan zichzelf best goed vermaken, dus ik ben vaak bezig met dingen regelen of het huishouden. Nu gingen we even écht samen op pad. Omdat het donderdag droog en zonnig was, reden we naar het Gagelbos in Utrecht. Hier zochten we paddenstoelen en kon Espen even lekker rennen, klimmen en spelen. Hij vond het heerlijk. Ook wilde hij graag poseren voor de camera, iets waar hij normaal gesproken echt geen rust voor heeft. Ik heb dus een heleboel mooie foto’s van hem kunnen maken.

Thuis hebben Espen en ik even samen een dutje gedaan en daarna vroeg Pel of het een idee was om onze nieuwe grillplaat uit te proberen. Dat klonk als gedoe, maar omdat het vakantie is en we er zelf maar een feestje van moeten maken, zijn Espen en ik maar even boodschappen gaan doen. Ik kocht uiteraard teveel, dus we konden twee dagen ‘vleesjes eten’.

Zelfzorg

Na een week achter de jongens aan rennen, plande ik op zaterdag even een moment in voor mezelf. Ik ging naar de kapper, deed even alleen boodschappen en haalde een pakketje op. Hier was ik ruim twee uur zoet mee. Het voelde bijna als vakantie. Thuis keken we naar de kwalificatie van de Grand Prix van Portugal en daarna bakte ik patatjes voor de jongens. Zelf hebben we pas gegeten toen Marcel en Espen op bed lagen. Ik haalde een drie gangen wildmenu en een heerlijke fles wijn op bij Brasserie de Brouwerij. We aten een heerlijke wildpaté, wild zwijn met een verrukkelijke stamppot en als dessert nog chocolademousse.

Spontaan uitje

Op zondagochtend hadden we zin in een ontbijtje van McDonalds. Zo gezegd, zo gedaan. Ik gooide nog net luiers in de auto, maar verder namen we niets mee. Na het ontbijt reden we door naar Amsterdam. We wilden iets gaan doen, maar wisten niet wat. Op de website van Artis stond dat het rustig was in de dierentuin en zo stonden we opeens om kwart over 9 in de dierentuin. Het was er inderdaad heerlijk rustig en door de looproutes, bordjes en medewerkers werd alles in goede banen geleid. Zo konden we rustig door de dierentuin wandelen en kwamen we bijna niemand tegen. De jongens vonden het superleuk. De grote krokodil en de pinguïns waren favoriet. Marcel vond de slapende leeuw op de foto doodeng. Na een rondje dierentuin waren de jongens doodmoe. Espen deed een dutje, Marcel hing met zijn tablet op de bank en zo konden wij rustig naar de formule 1 race in Portugal kijken. Dat was een heerlijke race met vooral een spannende start. We sloten de vakantie af met sushi.

Vandaag is de school weer begonnen. Ik zal blij zijn als Marcel weer in zijn normale ritme zit, want dat is gewoon beter voor hem. Hoe was de herfstvakantie bij jullie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.