Maandoverzicht oktober 2018

geplaatst in: Maandoverzicht | 0

Oktober is alweer voorbij en we vliegen echt richting het einde van het jaar. Vanaf morgen kunnen we gaan nadenken over de feestdagen en de winter , maar vanavond blik ik op mijn blog nog even terug op oktober.

Aan het begin van de maand moesten we met beide jongens naar het consultatiebureau. Marcel is afgelopen zomer drie geworden en mocht daarom weer eens langs komen. Alles ging prima, behalve de ogentest. Hij was afgeleid na alle andere testjes en had er geen zin meer in. Hij mag in december nog een keer terug komen. Ook Espen doet het goed. Hij groeit ontzettend hard en doet wat hij moet doen. Omdat alles zo goed gaat met Espen, hoeft hij pas met elf maanden weer terug te komen op het consultatiebureau. Misschien dat we hem wel even laten wegen en meten als we in december weer gaan met Marcel, maar dat is dan vooral omdat ik nieuwsgierig ben.

Het weer in oktober was heel wisselend. Zo hadden we naast herfst ook nog wat zomer en zelfs winter. Ik heb echt even genoten van het mooie weer. We zijn zelfs nog een dag bij mijn ouders op de camping geweest om te barbecueën en spelen. Best apart om te barbecueën terwijl de eikels en kastanjes je om de oren vliegen. Het was in de natuur toch echt al wel herfst.

Het was weer lekker druk op de peuterspeelzaal. In september begonnen ze met het thema ‘verkeer’ en in oktober mochten de peuters hun eigen fietsje meenemen om verkeersexamen te doen. Dat was hartstikke leuk gedaan. Zo heeft Marcel zijn eerste diploma binnen. De week erna begonnen ze met een nieuw thema: ‘Kabouters en reuzen.’ Dat staat in het teken van de herfst. Marcel had op de camping een heleboel kastanjes, eikels en dennenappels verzameld om mee te nemen. Ik mocht ook nog een ochtend mee naar het Maximapark, waar we met de peuters een kabouterspeurtocht liepen.

Gelukkig was er daarna een week herfstvakantie. Vroeger ging Marcel elke week naar zijn opa’s en oma’s toe, maar nu is daar minder tijd voor. In de herfstvakantie ging hij daarom twee nachtjes bij de ene opa en oma logeren en later nog een nachtje bij de andere opa en oma. Daar kon hij lekker spelen. Ik had even wat quality time met Espen en iets meer rust. Hoewel ik het grootste deel van de extra tijd aan werk heb besteed, dus zo rustig was het ook niet.

Vanaf nu gaat Marcel vier dagen per week naar de peuterspeelzaal, omdat we het gevoel hebben dat hij anders volgend jaar niet klaar is voor de basisschool. Ik ben heel benieuwd hoe dat zal gaan. Deze week is de eerste week dat hij vier dagen mag, dus we weten nog niet hoe hij het vindt. Vanavond hebben we voor het eerst een ouderavond. Dat hoort er ook allemaal bij  vanaf nu. Ik ben benieuwd.

Ik las de volgende boeken in oktober:

  • Vrouw met bloem zoekt man met baard – Floor Westerveld
  • Geek Girl – Holly Smale

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.