Maandoverzicht oktober 2017

geplaatst in: Maandoverzicht | 1

De tijd vliegt. De maand oktober zit er alweer op en daarmee gaan we alweer richting het einde van het jaar. Stiekem begin ik zelf alweer zin te krijgen in de feestdagen. Ik ben ook al zo goed als klaar met mijn Sinterklaasinkopen, heb de eerste kerstfilm al gekeken op Netflix en ben bezig met recepten uitproberen voor de feestdagen. Kortom, daar kijk ik wel naar uit. Nu blik ik eerst terug op oktober.


Hoewel Pel net terug was uit Parijs, moesten we hem begin deze maand weer een paar dagen missen toen hij naar een beurs ging in München. Deze duurde maar drie dagen, dus eigenlijk was het zo voorbij. Ik had eigenlijk nauwelijks het idee dat hij weg geweest was. Ondanks dat ik gezegd had dat ik het niet zou doen, zijn Marcel en ik papa toch gaan ophalen op Schiphol. Ik vond het sneu als hij na een lange dag nog met het OV naar huis moest en Marcel was toch nog wakker. De rest van de week was Pel vrij, zodat we wat tijd konden doorbrengen als gezin. Het was lekker weer, dus we maakten onder andere een wandeling in het bos. 


De vreselijke verbouwing van de badkamer en de toiletten is eindelijk achter de rug. Het duurde allemaal langer dan gepland en er ging van alles mis. Ik werd echt moe van het overal achteraan zitten, tientallen telefoontjes, installateurs die te laat kwamen en alles wat erbij kwam kijken. Het goede nieuws is dat het erg mooi is geworden. Uiteraard komt ongeluk nooit alleen, dus behalve de verbouwing zaten we ook met een kapotte CV ketel en wat andere ellende. Inmiddels doet alles het weer, kunnen we gewoon douchen en komen er niet dagelijks vreemden over de vloer. Voorlopig vind ik het allemaal prima zo en heb ik totaal geen behoefte meer aan grote verbouwingen. We moeten zelf nog steeds het nodige doen in huis, maar dat voelt toch anders. Dat heb je veel meer zelf in de hand.


In oktober hadden we een pretecho gepland. Zo kon Marcel een keer mee en we waren heel erg benieuwd naar het geslacht van de baby. We waren erg blij dat we er een jongetje bij krijgen. In november hebben we de 20 weken echo en daarna wil ik gaan klussen in de babykamer. Daarover dus later meer. 


Deze maand was het Pokemon Go Safari Zone event in Amstelveen. Ik ging die dag met Pel, Rachel en Marcel die kant op, maar alleen Pel had een ticket voor het event. Dat betekende dat wij eigenlijk niet zoveel konden doen bij het Stadshart in Amstelveen. Aan het eind van de ochtend verplaatsten we ons naar het Amstelpark in Amsterdam. Daar waren wel een heleboel Pokémon voor ons allemaal, maar het bereik was erg slecht vanwege de drukte. Het event viel een klein beetje tegen, maar ik was wel blij met mijn Shiny Magikarp, Typhlosion en Ferilagatr. 


Ik heb in oktober weinig geschreven voor mijn blog. Ik ben nog steeds erg moe, maar het had vooral te maken met het feit dat ik behoorlijk ziek geweest ben en daardoor zoveel mogelijk heb geprobeerd uit te rusten. Ik had helaas weer last van astmatische bronchitis. Inmiddels begin ik wel op te knappen, maar ben er toch zeker twee weken zoet mee geweest. Ik hoest nog wel, maar dat wordt ook langzaam minder heftig. Ik moet nog wel naar de longarts toe binnenkort, maar door een nieuw computersysteem loopt het allemaal niet zo heel soepel in het ziekenhuis en ik heb dus nog altijd geen afspraak gepland staan.

Ik las de volgende boeken

  • Last Breath (Morganville Vampires #11) – Rachel Caine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.