Maandoverzicht november 2020

geplaatst in: Maandoverzicht | 0

November is voorbij gevlogen! We leefden enorm toe naar onze trouwdag. We hadden genoeg voor te bereiden, niet alleen voor onze bruiloft, maar ook voor de aankomende feestdagen. Hierdoor was er niet altijd iets om over te schrijven, maar ik heb uiteraard wel leuke foto’s gemaakt om te delen.

Het eerste weekend van november was het heerlijk weer buiten. We wilden graag naar de kinderboerderij toe, maar die was gesloten vanwege corona. Onderweg zagen we meeuwen. Marcel noemde het een zeemeeuw, maar het waren ‘gewone’ meeuwen. Daarop vond Pel het een goed idee om naar het strand te rijden, zodat we naar echte zeemeeuwen konden gaan kijken. Het was nog vroeg en we hadden luiers mee, dus ik vond het goed. We reden naar Zandvoort toe. Het was er in de ochtend nog heerlijk rustig en zo kon ik ook mooie foto’s maken, zonder dat er andere wandelaars op kwamen. Na een lunch bij de viskraam, gingen we snel richting huis. Toen zag je ook dat het er al drukker werd.

Sinterklaas is ook weer in het land en dat is te merken, want Marcel is echt vreselijk onrustig. Thuis heb ik het sinterklaasjournaal al snel afgeschaft, want na het kijken van het journaal kon hij gewoon niet slapen. Het was allemaal veel te spannend voor hem. Ik vind het dus enerzijds leuk om hem te zien genieten van het feest en de cadeautjes en het snoepgoed, maar tegelijkertijd kan ik niet wachten tot pakjesavond voorbij is. Nog een paar dagen volhouden en dan wordt alles weer wat normaler. Voor kerst zijn ze toch minder gespannen hier in huis.

Op vrijdag 20 november 2020 zijn Pel en ik getrouwd. Ondanks corona wilden we graag trouwen in het jaar waarin we tien jaar samen zijn. Ik heb op social media al wel wat foto’s gedeeld van zowel de fotoshoot als de ceremonie, maar zal deze week nog een uitgebreider blogje typen met foto’s erbij.

De dierentuinen waren twee weken gesloten, maar op 19 november mochten ze weer open. De zondag na onze bruiloft namen we de jongens mee naar Artis voor een rondje dierentuin. Normaal gesproken zijn ze er zo klaar mee, maar deze keer zijn we er echt wel drie uur geweest. Marcel en Pel zijn samen naar het Planetarium geweest om de film over het heelal te bekijken. Ook was er een draaimolen waar ze beide een aantal keer in geweest zijn. De leeuw ging er eens lekker voor liggen, want het zonnetje scheen. Jammer dat ik mijn Nikon niet bij me had, maar we konden hem wel goed bekijken.

Op 27 november werd mijn vader 65 jaar. We konden geen feestje organiseren voor hem, maar dat betekende niet dat we helemaal niets konden doen. ’s Morgen om half 8 slopen het huis van mijn ouders binnen. Marcel en Espen sprongen op bed om opa wakker te maken, terwijl ik snel koffie ging zetten en een ontbijtje klaar zette voor hem en mijn moeder. Ook hadden we cadeautjes meegenomen. Als klap op de vuurpijl hadden mijn schoonzus en ik een heleboel felicitatiefilmpjes verzameld waar Pel één video van gemaakt had. Nadat ik Marcel naar school had gebracht, hebben Espen en ik nog taart gegeten en voor opa gezongen. Hij voelde zich gelukkig wel jarig.

Afgelopen weekend mochten de jongens allebei een nachtje logeren, zodat wij nog even bij konden komen van de bruiloft en een drukke week. Pel heeft uitgebreid voor me gekookt en we hebben onze nieuwe Nintendo Switch uitgebreid getest. We speelden Mario Kart en Mario Party, dat was echt nostalgie! In het begin van onze relatie speelden we dat heel vaak samen. Zondag hebben we een wandeling gemaakt in het Wilhelminapark in Utrecht. Het was prachtig weer, maar wel koud. Gelukkig was er warme chocolademelk. (En weer baalde ik dat ik mijn camera niet bij me had, misschien moet ik die toch eens wat vaker mee nemen?)

Ik las de volgende boeken:

  • Falling for Christmas – Kate Hewitt
  • Mark Rutte – Petra de Koning

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.