Maandoverzicht mei 2018

geplaatst in: Maandoverzicht | 2

De maand mei stond voor mij nog in het teken van ontzwangeren, maar eerlijk gezegd gaat het best goed met me. Ik voel me zoveel fitter dan die laatste weken dat ik zwanger was. Mijn Fitbit geeft aan dat ik gemiddeld alweer 9000+ stappen zet elke dag en ik sta er bijna niet meer bij stil dat het nog geen twee maanden geleden is dat ik bevallen ben. Dat is echt fijn.

Aan het begin van de maand brachten we Espen voor het eerst een middag bij mijn ouders. Marcel ging ook mee en wij hadden voor het eerst in tijden weer een paar uurtjes samen waarin we ook echt iets konden gaan doen. We kozen ervoor om naar de bioscoop te gaan, want ik wilde erg graag naar Infinity War. De film was goed e we hadden een fijne middag, die we afsloten met een wijntje op het terras van Kinepolis.

We woonden deze maand een jaar in Vleuten, maar moeten nog veel doen in en om het huis. Deze maand is hebben we wat dingen gedaan aan de tuin. Mijn vader kwam helpen met het maaien van ons grasveld, want het gras en onkruid stond echt hoog. Eigenlijk moet het gras eruit en willen we het opnieuw aanleggen, maar dat komt later wel. Nu hebben we in ieder geval het onkruid gemaaid, zodat we het gras weer kunnen gebruiken om op te spelen en overheen te lopen. Daarnaast heb ik een hoop onkruid tussen de tegels uitgehaald. Helaas moesten we ook wat planten uit de tuin halen. De voortuin zat vol met rupsen die de buxussen hebben opgevreten. Ook de buxus in de achtertuin moest eruit om deze reden. De heg in de voortuin moet er ook nog uit, dus dat moet komende maand nog gebeuren.

Espen mocht zich deze maand twee keer melden bij het consultatiebureau. Aan het begin van de maand zagen we de arts en in de laatste week de verpleegkundige. Beide keren was hij goed gegroeid. Hij woog van de week al 5800 gram. Verder heeft hij zijn eerste vaccinaties gehad. Hij zette echt even een flinke keel op en keek ons verontwaardigd aan. Gelukkig liet hij zich snel troosten door Pel.

Marcel had twee weken meivakantie en ging bij beide opa’s en oma’s logeren. Er stond ook een leuk uitje voor hem op de planning. Hij mocht met opa en oma naar Thomas de Stoomlocomotief in het Spoorwegmuseum. Hij vond het geweldig om Thomas in het echt te zien, maar het was ook wel druk en spannend.

We vierden een heel weekend lang Moederdag met onze families. Op zaterdag waren we bij mijn ouders op de camping en kon de barbecue aan. Helaas was het zondag slecht weer en hebben we vooral binnen gezeten. Gelukkig was er formule 1 op tv dus we hoefden niet zo nodig naar buiten toe.

Vijf weken na de bevalling had ik een afspraak voor nacontrole bij de verloskundige. Eigenlijk kwamen we vooral even afscheid nemen en de baby showen. Verder was alles goed verlopen en hadden we weinig na te bespreken. Dat hoofdstuk kunnen we ook afsluiten.

Vorige week stond er een kermis op jet dorpsplein in Vleuten. Marcel wees ernaar en vroeg of we er heen gingen dus dat deden we. Hij vond het leuk om eendjes te vangen en blikken om te gooien met een bal. De draaimolen vond hij eng. Pel haalde een paar knuffels uit zo’n grijpmachine, waaronder Pip (van Woezel) en Chase van Paw Patrol. Daar krijg je blije kindergezichtjes van.

Pel heeft op dit moment vakantie. Goede timing, want het is bijna de hele week mooi weer geweest. Maandag zijn we naar Noordwijk gereden. Het was eigenlijk een beetje te heet om naar het strand te gaan. Marcel heeft wel even met zijn emmertje en schepje gespeeld in het zand, maar wij zaten op het terras van een strandtentje met een koud glas drinken. Dat was op zich wel heel erg lekker!

Bij mooi weer hoort water. Aangezien we het strand te warm vonden, gingen we voor een zwembadje in de tuin. Helaas overleefde ons mooie Spiderman badje de hagelbui van dinsdag niet, dus kochten we een nieuw zwembad. Deze is groter dus we passen er allemaal in. Marcel is er dolblij mee.

Ook bezochten we de tuin van Kasteel de Haar. De tuin is heerlijk en je kunt er fijn wandelen in de schaduw van de bomen. Marcel kan er ook lekker los rennen zonder dat we ons al te druk hoeven te maken. Dat is wel het fijne aan een park of in dit geval een kasteeltuin. Aankomend weekend is er een Italiaans evenement bij het kasteel en dat waren ze al aan het opbouwen. De vlaggetjes langs de paden horen daar ook bij.

De maand mei is echt voorbij gevlogen en we hebben veel gedaan. Het is ondertussen alweer bijna zomer. Het weer doet zijn best al. Ik hoop dat er nog wel wat zon over blijft voor de rest van de zomer, want hoewel het af en toe best heet is, heb ik toch nog altijd liever zon dan regen.

Ik las de volgende boeken

  • Labyrint der Geesten – Carlos Ruiz Zafon

Ik keek deze film in de bioscoop

  • Avengers: Infinity War

2 reacties

  1. Sandra

    En met de start van de zomer kan ik weer aftellen naar de herfst šŸ˜€

    Leuke foto’s van de beide mannen en een heerlijk maandje mei. Fijn om te lezen dat het zo goed gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.