Maandoverzicht mei 2017

geplaatst in: Maandoverzicht | 0

De maand mei 2017 stond voor ons eigenlijk helemaal in het teken van verhuizen. Op 1 mei kregen we namelijk de sleutel van ons nieuwe huis in Vleuten. Ergens heb ik het gevoel dat we weinig andere dingen gedaan hebben deze maand en dat het daarom ook een kort maandoverzicht zal worden. Ik ga toch proberen wat dingen te schrijven over afgelopen maand.


Het grootste deel van de tijd hebben we deze maand besteed aan klussen, inpakken en verhuizen. Er hoefde niet extreem veel te gebeuren in het nieuwe huis, maar je komt toch altijd meer tegen dan je van tevoren had bedacht. Zo was de keuken nog niet af toen we de sleutel kregen, zijn er al tig monteurs langs geweest voor onze keuken, toiletten en deuren en er zijn nog wat dingen die gedaan moeten worden. We hebben zelf alle vloeren gelegd op de bovenverdieping en de zolder en ik heb drie muren geschilderd. Inmiddels zijn we helemaal over, maar we hebben nog wel het één en ander te doen. Dat kan gelukkig in kleinere stappen.

Het was mijn tweede Moederdag als mama van Marcel. Dat was toch anders dan de eerste keer, maar we hadden een fijne dag. Marcel was met oma bij een fotograaf geweest dus ik kreeg een prachtige foto van Marcel. Heel erg leuk en deze gaat zeker een mooi plekje krijgen in ons nieuwe huis. Verder waren mijn ouders op vakantie en zijn we bij mijn schoonouders langs geweest. Zo hadden we even een dagje vrij van het klussen.


Aan het einde van de maand was mijn schoonvader jarig. Hij vierde dit in het laatste weekend, vlak na onze verhuisdag. Na een ochtendje poetsen en klusjes doen, reden we naar Geldermalsen toe. Het was heerlijk weer en we konden er lekker in de tuin zitten. Zo kon Marcel ook fijn spelen. We hebben soep gegeten, ijs, taart en allemaal andere lekkere dingen. Marcel wilde niet slapen en bleef dus extra lang op. Toen hij echt moe werd, gingen we richting huis. Ik vroeg onderweg aan Pel waarom hij de afslag naar de A27 niet nam en die keek me een beetje aan. Ik moet echt nog even wennen aan het feit dat we nu in Vleuten wonen. Ik zou zo naar ons oude huis gereden zijn, puur uit gewoonte.

Afgelopen weekend hebben we ook de poezen meegenomen naar ons nieuwe huis. Voor hen was het verhuizen ook wel even een ding. Bella en Kitty kwamen wel eens op het balkon, maar nooit buiten. Omdat het huis nog nieuw is, en groter dan onze oude flat, had ik ook verwacht dat ze weinig interesse zouden tonen in de wereld buiten. Dit is niet helemaal het geval. Bella, die oude muts, probeert telkens te ontsnappen en hier is ze heel erg handig in. Ik duik dus constant achter haar aan naar buiten toe. De dames moeten maar even een paar weken wennen aan hun nieuwe stekkie voor ze de tuin mogen gaan verkennen.

We hebben mei alweer achter de rug nu. Onze huur liep af op 31 mei, maar omdat onze verhuurder vandaag pas tijd had, ga ik vanmiddag een laatste keer terug naar ons huis om de sleutels in te leveren. Ik neem Marcel mee, zodat hij ook nog even kan zien dat het oude huis leeg is. Ik heb geen flauw idee wat hij wel en niet snapt, maar ik probeer hem maar zoveel mogelijk te laten zien en vertellen, dan komt het vast goed. Dan sluiten we niet alleen de maand, maar ook een periode in ons leven af. Op naar de toekomst in ons nieuwe huis.

Ik las de volgende boeken

  • Moments – Shana Matthews

Ik keek deze films in de bios

  • Guardians of the Galaxy vol. 2
  • The Zookeeper’s Wife
  • Unlocked
  • Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.