De sleuteloverdracht

geplaatst in: Thuis | 2

Afgelopen maandag was de sleuteloverdracht van ons nieuwe huis. Dat verliep een beetje anders dan verwacht. Om half 9 ’s morgens stonden we voor de deur. De makelaar liet ons binnen. Wat we aantroffen was niet wat we hadden verwacht. Ook de makelaar was verbaasd. Er zou een nieuwe keuken geplaatst worden in de woning, maar deze was nog helemaal niet af. We kwamen nog wat andere klussen tegen die nog niet gedaan waren en de bouwvakkers hadden een ravage achtergelaten in het toilet beneden. Dat was even slikken. We zijn wel gewoon verder gegaan met de overdracht en hebben de sleutels in ontvangst genomen. De makelaar beloofde ons meteen achter de andere zaken aan te gaan.

Wij konden in ieder geval wel beginnen aan onze eerste klussen. We hadden de auto die ochtend al volgeladen met schoonmaakspullen en gereedschap en toen we dat binnen gelegd hadden, zijn we laminaat gaan kopen. Dat nam eigenlijk de hele ochtend in beslag. In de middag legden we de ondervloeren alvast in de kamers waar het laminaat moet komen. Ook legden we samen alvast de eerste vloer in het kleinste kamertje. Voor mij was het de eerste keer dat ik laminaat heb gelegd, maar het ging best goed. Ik was behoorlijk trots op mezelf en ik vond het ook erg knap van ons dat we dit samen konden zonder ook maar één keer te kibbelen. Als het zo door gaat, dan komt alles wel goed.

Ondertussen kwam er ’s middags een meneer binnen die bezig was met onze keuken. Hij was heel erg verbaasd dat de sleuteloverdracht al geweest was. Het bouwbedrijf dat met de keuken bezig was, was helemaal niet van op de hoogte van het feit dat de woning al verhuurd zou worden en daarom was het ook niet af. Hij plaatste die middag de kraan, zodat we gewoon water kunnen pakken beneden en heeft ons beloofd dat hij de keuken volgende week helemaal af komt maken. Dat was voor ons wel een opluchting. Die klus zou dan in ieder geval in orde komen. Over de rest maak ik me overigens ook niet zoveel zorgen. Als blijkt dat het toilet beneden beschadigd is, zal deze vervangen worden en tot die tijd gebruiken we gewoon degene die boven zit. Verder lag er nog wat werk voor een elektricien. We gaan er verder gewoon voor zorgen dat het goed komt en als dat niet zo is, blijven we gewoon bellen tot het wel in orde is.

De eerste twee dagen zitten er alweer op en we hebben al wat kleine klusjes gedaan. Ook ben ik al begonnen met het poetsen van de belangrijkste ruimtes. Er moet enerzijds wel veel gebeuren, maar als ik het vergelijk met andere woningen valt het best mee. Het is eigenlijk vooral een kwestie van vloeren leggen, twee muren verven en schoon maken. Plus het inpakken en verhuizen van al onze spullen natuurlijk, maar dat is logisch. Ik ga hier nu in ieder geval weer even verder met het inpakken van dozen en ik schrijf later weer verder.

2 reacties

  1. Anneke

    Pfff, dat moet wel even schrikken zijn geweest zeg. Ik weet nog dat ze hier de verkeerde kleur tegels in de badkamer en wc hadden gedaan, daar schrok ik al van haha. Uiteindelijk gewoon zo gelaten, maar het is gewoon altijd even vervelend als het heel anders loopt dan je verwacht.
    Heel veel succes met klussen!
    Anneke recently posted…Boekrecensie: De sprookjesverteller (A. Michaelis)My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.