Maandoverzicht maart 2020

geplaatst in: Maandoverzicht | 3

Wat een maand mensen! Begin maart had ik geen idee dat we nu al zo lang thuis zouden zijn met z’n allen. Tegelijkertijd heb ik het gevoel dat deze situatie al heel lang duurt en dat er al veel meer dan drie weken voorbij zijn. Dit wordt dus geen maandoverzicht met leuke uitjes, maar dat betekent natuurlijk niet dat we geen foto’s gemaakt hebben om te delen.

Aan het begin van de maand was het al heerlijk weer. Marcel had heel veel zin om iets te doen met mij, maar zonder papa en Espen. We reden samen naar Geertjes Hoeve en daar waren niet alleen lammetjes, maar ook een heleboel biggetjes te bekijken. Het was erg druk, dus we bleven er niet lang, maar we hebben nog wel even een frisse neus kunnen halen. Niet wetende dat dit voorlopig de laatste keer zou zijn.

Deze maand was het mijn beurt om iets voor mezelf te doen op de eerste zaterdag van de maand. Dit hebben Pel en ik in het leven geroepen zodat het voor ons beide mogelijk is om af en toe bij een Ingress First Saturday te kunnen zijn. Deze maand werd er eentje georganiseerd in Gouda. Dat is vanaf Vleuten ook nog eens heel goed te bereiken met de trein. Ik liep een korte banner die gemaakt was om je de weg te wijzen van het station naar het café waar we afgesproken hadden. We hebben twee uur Ingress gespeeld en daarna nog een biertje gedronken in het café. Ik vond het leuk om weer eens wat nieuwe agents te ontmoeten en heb een leuke avond gehad.

De ziekenboeg was weer geopend hier in huis. We hadden alle vier een soort van (buikgriep)virus, maar ook koorts, dus met het oog op het nieuwe Coronavirus / Covid-19 moest ik Marcel een paar dagen thuis houden van school. Daar snapte hij niets van. Wat meer uurtjes op de Xbox vond hij dan weer niet zo’n straf, dus in die zin was het voor hem niet zo erg dat hij thuis moest blijven. (Moest ja, want die boef van mij gaat liever wel gewoon naar school.) Voor de rest was ik dus lekker bezig met opruimen, schoonmaken, bedden verschonen, wassen en zorgen… tot ik zelf ook gevloerd werd door het virus. Dat waren een paar helse dagen zullen we maar zeggen, leuk was anders. Geen idee of dit het Coronavirus was, maar we zijn netjes thuis gebleven en hebben het uitgeziekt.

Toen iedereen weer opgeknapt was, werden de scholen gesloten. Marcel was inmiddels wel een beetje gewend aan thuis wat aan rommelen, maar helaas voor hem kwam er nu wel huiswerk bij kijken. Gelukkig hadden we nog een oude laptop met een touch screen, zodat hij het online programma met een klein beetje hulp van mij wel zelf kon volgen. Dan nog was het niet echt gemakkelijk in te plannen, want Espen wilde zich er constant mee bemoeien en als Espen sliep, wilde ik nou net eventjes wat dingen doen die de rest van de dag niet lukten. Mijn prioriteit was vooralsnog vooral iedereen in leven laten en de boel zo gezellig mogelijk laten verlopen, dus al het schoolwerk wat we konden doen was mooi meegenomen en voor de rest was het gewoon jammer maar helaas.

De juffen van Marcel doen echt enorm hun best. Naast de werkbladen en echte schoolse dingen, hebben ze ook knutsels voorbereid. Nu heb ik twee linker handen en houdt Marcel er ook niet van, maar we hebben wel samen een tulp geknutseld. (Krijg ik nu een sticker?) Verder sturen ze ons via de school app ook filmpjes toe met muziekles, gymlessen en zelfs poppenkast voorstellingen. Gisteren kregen we ook een filmpje met een spelletje ‘wat is er anders?’ toegestuurd. Echt, de juffen doen heel hard hun best en zijn super creatief.

Chester en Mike vinden het volgens mij best gezellig dat we allemaal veel thuis zijn. Ze spelen nog altijd graag buiten, maar spelen ook graag met de jongens en knuffelen veel met ons. Het zijn ook echt geen kittens meer. Met bijna 10 maanden kun je wel zeggen dat het inmiddels een paar flinke katers zijn. Al zijn ze nog steeds lekker speels en schattig.

Sinds vorige week werkt Pel ook vanuit huis. Ik vond dat extra spannend, want nu moest ik niet alleen de jongens en het huis heel houden, maar het was ook prettig als dit een beetje stil kon. Jongens zijn nu eenmaal niet graag stil. Het was in elk geval mooi weer. Ik ben zo blij dat we een tuin hebben! We hebben een glijbaan gekregen van de buurman omdat zijn jongens er te groot voor geworden zijn, dus de jongens hebben iets te doen in de tuin. Daarnaast hebben we nog altijd geen schutting en heeft de buurman nu de trampoline weer staan. Marcel gaat daar af en toe even springen zodat hij zijn energie kwijt raakt. Verder heb ik een Spiderman joggingpak voor Marcel gekocht waar hij de komende tijd lekker in kan ‘wonen’. Daar werd hij erg blij van. Het is kennelijk een knuffelbaar pak, want Espen wilde maar wat graag bij zijn grote broer zijn.

Volgende week wordt Espen 2. Helaas kunnen we dat niet uitgebreid vieren. Ik was al een paar weken op Marktplaats aan het zoeken naar een gave tractor voor in de tuin. Hij is echt dol op trekkers en grote voertuigen, of wat hij zelf noemt “BIBA”. Ze waren steeds razendsnel weg, maar afgelopen zondag verscheen er een advertentie in Houten en ik reageerde meteen. Ik kon hem ophalen. Het was een beetje gek, op een paar meter afstand om een speelgoed trekker heen staan en dan met een tikkie betalen, maar het contactloos afhalen ging goed. Espen zag hem natuurlijk meteen en daarom hebben we hem ook maar gelijk aan hem gegeven. Kan hij er deze week al mee spelen in de tuin. En zoals je kunt zien, was dit cadeau een schot in de roos.

Voorlopig zitten we allemaal thuis, dus april zal ook geen hele spannende maand worden, maar ik blijf lekker foto’s maken van wat we wél doen, dus dan kan ik die ook in april gezellig met jullie delen. Pas goed op jezelf en elkaar! <3

Ik las de volgende boeken:

3 reacties

  1. Saskia

    Leuk dat je zoveel fijne en gezellig foto’s deelt. Ondanks alles wat er speelt is dat erg belangrijk te blijven doen. Pas ook goed op jezelf en je gezin <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.