Maandoverzicht juli 2018

geplaatst in: Maandoverzicht | 4

Juli was de maand waarin we het schooljaar op de peuterspeelzaal afsloten en waarin Marcel’s eerste echte zomervakantie begon. Hoewel we geen reisplannen hebben voor de vakantie, is er natuurlijk genoeg te doen. Daarnaast hebben we ook nog eens fantastisch weer gehad de afgelopen weken. Het was soms erg warm, maar zelf vind ik het zo ontzettend fijn dat we weer eens een echte zomer hebben in Nederland.

Pel en ik begonnen de maand met een weekendje Pokémon in Dordmund samen met Espen. Marcel bleef dat weekend bij mijn ouders logeren. De Safari Zone was niet het enige event deze maand. Ik heb verschillende nieuwe Pokémon kunnen toevoegen aan mijn verzameling, zoals Corsola en Registeel.

Bij zomers weer hoort een barbecue. Deze maand hebben we twee keer lekker kunnen barbecueën bij mijn schoonouders, maar ook in onze eigen tuin hebben we de barbecue even getest. Thuis maakte ik er een heerlijke pasta salade bij. Ik kan echt genieten van buiten eten. Ook waren we eigenlijk elke week wel op de camping te vinden bij mijn ouders. Ze hebben een grote tuin bij de caravan met zowel zon als schaduw. Marcel kan er heerlijk racen met zijn loopfiets of gewoon lekker spelen. Dan heb je zelf soms ook even een moment van rust. Dat wordt gevolgd door de strijd van het in bad gaan, maar dat hoort er natuurlijk bij. Kindjes moeten wel vies kunnen worden als ze buiten spelen.

Halverwege de maand begon de zomervakantie. Op de peuterspeelzaal werd het jaar afgesloten met een zomerfeest. Het was zo leuk geregeld. Zo konden de kinderen spelen op een springkussen met glijbaan, spelen met water en er waren andere spelletjes. Het was één grote chaos van peuters en hun broertjes en zusjes die door elkaar heen renden. Ook hadden ze limonade, hapjes en zelfs waterijsjes voor de kleintjes. Het feestje zou een uur duren. Na die tijd was het nog leuk en gezellig, maar Marcel had rode wangen en zag er doodmoe uit, dus wij hebben afscheid genomen van de juffen en zijn naar huis gegaan. En hoewel ik boodschappen had gedaan, zijn we toch bij Mc Donalds gaan eten toen Marcel dat vroeg. Het was tenslotte vakantie (en te warm om te koken.)

Pel en ik maakten weer eens tijd voor een datenight, of date middag eigenlijk. We brachten de kinderen naar onze ouders toe en hadden daarna de rest van de dag voor onszelf. We hebben in alle rust de grand prix gekeken en zijn daarna naar de Marvel film Antman and the Wasp geweest in de bioscoop. Na de film haalden we Espen weer op. Marcel bleef logeren, zodat hij de volgende dag naar de dierentuin kon met opa en oma. Hij zag daar pandaberen en een boze aap. Het is leuk dat hij steeds meer verhalen gaat vertellen over zijn dag. Marcel was altijd al een kletskous, maar hij kan steeds beter vertellen wat hij gedaan en gezien heeft.

Het lekkere zomerse weer sloeg even door naar een heuse hittegolf. Gelukkig hebben we aan het begin van de zomer een mooi zwembad gekocht, dus dat hebben we weer gevuld. Marcel en ik vonden het heerlijk om even af te koelen. Het water was ook totaal niet koud nu, want dat warmde snel op door de zon. Inmiddels staat er een tweede hittegolf voor de deur, dus het wordt tijd om het bad even schoon te maken en dan kunnen we er weer in springen.

Een jaar geleden had ik in juli onverwachts een positieve zwangerschapstest in handen. Inmiddels is Espen alweer bijna 4 maanden bij ons. Dat is zo hard gegaan. Hij doet het echt heel goed. Hij groeit flink en is over het algemeen een makkelijke en vrolijke baby. Momenteel moppert meneertje wat meer, maar daar heeft hij ook recht op. De kinderen hadden vorige week allebei de waterpokken. Bij Espen zijn ze nog niet weg. Daarom hebben we de afspraak bij het consultatiebureau deze week afgezegd en uitgesteld. Ze waren er niet zo blij mee, maar ik vond het niet nodig om met een ziek kindje te gaan slepen en de vaccinatie mocht hij toch niet hebben. Daarnaast zijn er ook nog eens jongere baby’s op het consultatiebureau en die wilden we niet aansteken. Hopelijk is het volgende week wel over, zodat we dan wel kunnen gaan. Ik ben ook wel benieuwd naar zijn lengte en gewicht namelijk.

De maand juli is inmiddels voorbij en augustus is begonnen. Het warme weer blijft als het goed is nog even, dus ik hoop dat we komende maand weer lekker kunnen gaan genieten van de zon, water, zand, ijsjes en leuke uitjes. Augustus is ook de maand waarin Marcel 3 wordt en het is dus tijd voor een feestje en taart.

Ik las de volgende boeken

 • Quarantaine – Erik Betten
 • Het geheim van mijn man – Liane Moriarty

Ik keek deze film in de bioscoop

 • Antman and the Wasp

4 reacties

 1. Sandra

  Tweede hittegolf? Het is dit keer maar een paar dagen en dan blijft het weer fijn onder de 30 graden. Veel beter!
  Je ziet Marcel ook nog steeds veranderen qua gezicht. Ik ken Pel alleen van de foto’s, maar je ziet nu toch wel dat hij wat op zijn vader begint te lijken.

  • Roxanne

   Ik las net nieuwsberichten over een nieuwe hittegolf. Het viel hier wel mee vorige keer, we gaan het meemaken.

   En ja, Marcel blijft veranderen! Dat geldt ook voor Espen, die krijgt ook steeds meer een eigen koppie. Ik vind dat daar wel wat in zit van mijn moeders kant van de familie maar zelf heb ik daar echt helemaal niets van! ☺️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.