Safari Zone Dortmund

Afgelopen weekend was het Pokémon Go Safari Zone evenement in Dortmund. Twee dagen lang zag je overal Pokémon fans rondlopen in de stad en in het Westfalen park. Toen bekend werd dat dit event twee dagen zou duren, hebben Pel en ik een hotel geboekt in de buurt zodat we ook echt twee dagen mee konden spelen. Vorig jaar waren we al naar het Safari Zone evenement geweest in Amstelveen en daar kon je toen de regionale Pokémon Kangashkan en verschillende Unown letters vangen. Verder staat het event bekend om zijn speciale spawns van Pokémon die normaal gesproken minder vaak voorkomen. Kortom, voor een fanatiek speler is zo’n event de moeite waard om te bezoeken. Op het moment van boeken wisten we nog niet welke regionale Pokémon je dit keer zou kunnen vangen, maar dat maakte ons niet uit. Stiekem hoopte ik op Tauros, maar het werd Corsola. Al hadden we die ook nog niet, dus dat vonden we prima.

Op zaterdagmorgen stapten we al vroeg in de auto. We zetten Marcel af bij mijn ouders en reden vervolgens met Espen door naar Dortmund. Iets voor 10 uur waren we in de binnenstad. We vonden een goedkope parkeergarage net iets buiten het centrum en liepen daarna de stad in. Al snel zagen we daar een hoop gave Pokémon. Naast Corsola zat de stad vol met Unown, Larvitar, Phanpy, Ralts, Mudkip, Torchic, Treecko, Slakoth en Aerodactyl. Ook struikelde je over Roselia. Van deze Pokémon kon vanaf dit weekend een shiny versie verschijnen, dus daar gingen we naar op zoek. Ook Pikachu, Magikarp en Swablu waren aanwezig en daarvan wilden we ook wel een shiny versie vangen.

De eerste drie uur liepen we al vangend door de stad. We maakten een stop bij Burger King voor lunch en verder wandelden we door de hele stad. Ik ving een aantal Corsola en vond één shiny Roselia. Voor de rest dus veel Pokémon gevangen die je normaal gesproken niet vaak ziet. Dat was fijn. Op een gegeven moment kwamen we langs een gym waar een Golem raid bezig was. Met zoveel spelers in de stad was het gemakkelijk om deze raid te spelen. Was dat altijd maar zo gemakkelijk.

Na de eerste drie uur werd het drukker in de stad. In het Westfalen park, waar het hart van het evenement zou zijn, waren problemen met de verbinding met het spel vanwege de drukte en daar kon dus niet goed gespeeld worden. Dat betekende dat het drukker werd in het centrum en hierdoor kregen wij ook last van problemen met verbinden. Dat was wel even balen. Het voordeel was wel dat we in de stad waren. We hebben nog een lekker broodje gehaald en nog even gewinkeld bij onder andere Conrad, Flying Tiger en Primark. Voor dat winkelen moeten we nog maar eens terug, want Dortmund is echt een leuke stad! Uiteindelijk deed het spel het wel weer, maar we waren ook wel moe en zijn langzaam terug gelopen in de richting van de auto. Vanuit de auto ving ik op de valreep nog een shiny Magikarp. Daarna verlieten we Dortmund en het evenement, zodat we konden gaan inchecken in ons hotel in Bochum.

Pel had een kamer geboekt in het Renaissance Hotel, naast het stadion van VFL Bochum. Een stukje rijden vanaf Dortmund, maar het was er lekker rustig en het was een mooi hotel. Espen vond het bed erg lekker liggen. Helaas voor hem hadden we de co-sleeper meegenomen, zodat hij in een bekend bedje kon slapen.

Het was nog geen tijd om te slapen. We hebben ons omgekleed en hebben toen op Google gezocht naar een restaurantje in de buurt. Er zat van alles, maar we hebben gekozen voor een Italiaans restaurantje op loopafstand van het hotel. Hier hebben we een lekkere risotto gegeten. Daarna reden we naar de supermarkt om wat drinken en lekkers te halen voor op de hotelkamer. Terug op de kamer brachten we Espen naar bed en eigenlijk hebben we het zelf ook niet laat gemaakt.

Op zondag ging de wekker alweer vroeg zodat we konden douchen, ontbijten, inpakken en uitchecken. Daarna reden we terug naar Dortmund voor dag twee. Deze keer was de internetverbinding prima en konden we volop Pokémon vangen. Dat hebben we dan ook gedaan. Raiden lukte niet. Er waren genoeg raids op de gyms in de stad, maar door de drukte was het lastig om mee te spelen en ik was bang om een raid pas kwijt te raken.

’s Middags hebben we heerlijk gegeten op een terras op één van de pleinen. Het was heerlijk om even te zitten. Ondertussen zagen we een heleboel spelers heen en weer rennen. Het is best grappig om een groep volwassenen te zien rennen voor een bepaalde Pokémon. Zo fanatiek ben ik dan weer net niet.

De vangst was ook de tweede dag weer mooi. Uiteindelijk heb ik tijdens het weekend 5 shiny Roselias, een shiny Magikarp en een shiny Swablu gevangen. Ook ving ik 33 Corsola’s. Dat is niet bijzonder veel aangezien er meer zaten, maar ik heb me ook op de andere Pokémon gefocust. Er zaten er ook zoveel, dat ik soms niet wist welke ik het eerst moest vangen. Dat is echt leuk tijdens zo’n evenement.

Speel jij ook nog Pokémon Go en baal je ervan dat je er niet bij was? Niet getreurd, want om de problemen met de verbinding te compenseren zijn zowel shiny Roselia als Corsola op dit moment ook te vangen in de rest van Europa.

2 reacties

  1. Sandra

    Zo grappig!
    Mama van twee kids en dan druk met Pokemon 😀

    Dat het nog bestaat vind ik eigenlijk een wonder….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.