Maandoverzicht augustus 2018

geplaatst in: Maandoverzicht | 0

De maand augustus was het tweede deel van de zomervakantie. Pel is deze maand begonnen op zijn nieuwe werk. Aan het einde van deze maand begon de peuterspeelzaal ook weer. Daarnaast was Marcel jarig en was ik dus al drie jaar mama.

Espen werd in augustus vier maanden en een dag later zijn we op het consultatiebureau geweest voor het wegen, meten en twee prikjes. (#ikvaccineer) Ik wist wel dat hij hard gegroeid was, maar ik stond even versteld. Espen was alweer 68 cm lang en woog 7540 gram. Verder gaat alles super goed met hem. Had ik al verteld dat er tandjes doorkomen bij hem? Dat is echt veel sneller dan destijds bij Marcel. Espen wordt een soort van dracula, want hij krijgt zijn  hoektanden eerst. Helaas heeft hij er best veel last van, maar dat is ook niet zo gek, want dat zijn wel hele gemene.

Ik zeg altijd dat ik nooit iets win, maar dat is niet waar. Een tijdje geleden won ik een Biertje Balletje Bowlen arrangement voor vier personen bij Bison Bowling in Maarssen. We vroegen mijn ouders mee en hebben lekker anderhalf uur gespeeld, gekletst en genoten. Ik vond het echt een succes. Bowlen is altijd leuk, maar de drankjes en bittergarnituur waren ook lekker. Het is dus zeker een aanrader. Elke keer als we gaan bowlen denk ik ‘dat zouden we vaker moeten doen.’ We houden deze baan zeker in gedachte als we weer eens zin hebben om te bowlen.

Mijn ouders waren deze maand 35 jaar getrouwd en ze wilden dit graag vieren door een dagje uit te plannen met z’n allen. Omdat er kinderen mee gingen, kozen we ervoor om naar de dierentuin te gaan in Amersfoort. We sloten de dag af in een pannenkoekenrestaurant. Zo waren we gezellig samen, maar hadden de kindjes ook een leuke dag.

Het was nog vakantie en dus hebben we veel gespeeld. Marcel wilde graag naar Monkey Town. Daar was het lekker rustig nu het zulk mooi weer was. Normaal gesproken is hij na een uurtje wel uitgespeeld of overprikkeld, maar nu ging hij echt met andere kinderen spelen en was hij er uren zoet. Dat was wel erg fijn om te zien. Uiteraard hebben we ook buiten gespeeld, niet alleen hier in Vleuten, maar we gingen ook naar de speeltuin in Utrecht. Waarom kom ik er nu pas achter dat we een geweldige speeltuin hadden zo dicht bij ons oude huis? Gelukkig wonen mijn ouders daar nog om de hoek en kunnen we er nog gewoon heen. Marcel kan zich er prima vermaken en ook Espen probeerde de schommel even uit. Dat was nog wel een beetje spannend.

We vierden de derde verjaardag van Marcel. Op 18 augustus werd hij 3 jaar en op die dag hadden we hem beloofd dat hij iets met papa en mama mocht doen. Espen was op dat moment bij opa en oma. We namen hem mee naar het Nationaal Militair Museum. Een week later hadden we de familie uitgenodigd om zijn verjaardag te vieren op de Geertjes Hoeve. Het was heerlijk weer en we konden lekker buiten zitten, zodat de kinderen ook fijn konden spelen.

Ik vertel jullie wel eens over mijn avonturen en vangsten van Pokémon Go, maar ik ben bijna level 40 en dan kun je niet meer levelen. Natuurlijk kun je wel nieuwe Pokémon blijven vangen, maar ik was wel op zoek naar een nieuw spel, omdat ik wel naar buiten wil blijven gaan. Gelukkig zijn er meer opties. Pel speelde al Ingress en ik doe nu ook mee en ben inmiddels level 8 in dat spel. Ook ben ik deze maand meteen mee geweest naar een meet up (beergress! En ik bestelde natuurlijk wijn.) in Utrecht waar ik meer spelers heb leren kennen. Dat was erg gezellig. Het was voor het eerst in jaren dat ik in  de Stairway (to heaven) geweest ben in de stad. Jeetje, wat is die tent veranderd zeg. Ik herkende het bijna niet meer terug. Het zag er mooi uit, maar ergens vind ik het wel jammer, omdat er zoveel herinneringen liggen.

Deze week was de zomervakantie voorbij. Marcel is alweer twee keer naar de peuterspeelzaal geweest. Eerlijk gezegd had ik verwacht dat hij weer opnieuw zou moeten wennen, maar het ging erg goed. Hij kwam beide keren vrolijk binnen en ging lekker spelen, het was ook helemaal goed gegaan en hij zat vol met verhalen. Dat was wel een opluchting moet ik zeggen. Nu maar hopen dat hij zo doorgaat en dat hij lekker blijft leren en groeien.

Ik las de volgende boeken

  • Mijn vader is een vliegtuig – Antoinette Beumer

Ik keek deze films in de bioscoop

  • Christopher Robin
  • The Darkest Minds

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.