Maandoverzicht april 2021

geplaatst in: Maandoverzicht | 2

Februari en maart waren hele saaie maanden, dus ik heb weinig blogjes geschreven. In april hebben we weer wat meer dingen gedaan en ik heb veel foto’s gemaakt. Daarom is het weer eens tijd voor een maandoverzicht. 

Op avontuur

Langzaam kan en mag er weer meer, maar tijdens het paasweekend hadden we geen plannen. Marcel wilde graag ‘met pannetjes eten’ (gourmetten) en verder hadden we geen idee. Pel kwam met het plan om te gaan wandelen in het bos in Rhenen. Het is een stukje rijden, maar het was wel de moeite waard. Het is niet alleen een mooie plek om te wandelen, maar als je geluk hebt, zie je ook nog wat dieren uit de dierentuin. Zo zagen wij onder andere olifanten en de beren uit het Berenbos. 

Verjaardagen

In april hebben wij twee verjaardagen in huis. Espen werd dit jaar drie en Pel ging naar level 35. We hebben het niet heel uitgebreid gevierd, maar we hebben wel taart gegeten. Espen mocht voor het eerst zijn verjaardag vieren op de peuterspeelzaal. Hij heeft zich de hele maand jarig gevoeld. Ook vorige week was hij nog van mening dat hij jarig was, maar volgens mij had hij toen vooral zin in taart. Waarom ook niet? Hij koos een kleurrijke regenboog cake uit en was helemaal happy. 

Geitjes voeren

De speeltuinen in het dorp hebben de jongens inmiddels wel gezien, maar gelukkig zijn er nog veel meer leuke speeltuinen in de omgeving. De jongens zijn ook gek op dieren. We hebben een dierenweide in onze wijk, maar die in Haarzuilens is leuker, omdat hier een leuke speeltuin naast ligt. Zo kunnen de jongens even spelen en ook nog de geitjes voeren en aaien. In april zijn er baby geitjes geboren. Dat is altijd leuk om te zien. 

Koningsspelen

Marcel deed dit jaar voor het eerst mee aan de Koningsspelen op school. Hij was dolenthousiast. We konden er natuurlijk niet bij zijn, maar de juf stuurde ons wel wat foto’s van het boogschieten en sjoelen. Marcel vertelde zelf nog over het koekhappen en spijkerpoepen. Volgens mij heeft hij het wel naar zijn zin gehad. 

Koningsdag

In onze wijk hebben we een groep vrijwilligers die altijd van alles organiseren op feestdagen. Gelukkig zijn ze creatief, dus dit jaar kwamen ze met een leuk idee voor Koningsdag. Er werd een expositie georganiseerd waarbij bewoners een kunstwerk mochten inleveren met het thema “Hoe ziet onze wijk uit over 50 jaar?” De jongens wilden iets met een raket, dus ik maakte een raket die het OV mag gaan vervangen over 50 jaar. Zij vonden het leuk en daar gaat het om. Op Koningsdag zelf hebben we koffie gedronken bij opa en oma op de camping en ’s middags nog een wandeling gemaakt door het dorp. Hier haalden we een picknickbox op bij een van de restaurantjes, zodat we rond etenstijd lekker konden picknicken op de bank. Ook haalden we een ijsje. Er was een draaiorgel die door het hele dorp heen gereden werd. Al met al was het dus best gezellig in het dorp, maar anders dan ‘vroeger’. 

Mei beginnen we met twee weken vakantie. Ik ben benieuwd of we nog leuke avonturen kunnen beleven met z’n allen. Ik blijf in elk geval nadenken over creatieve manieren om de kinderen te vermaken. 

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.