Espen drie jaar

geplaatst in: Espen | 1

Afgelopen woensdag was Espen jarig. Hij werd alweer drie jaar. Voor de tweede keer was hij jarig tijdens een lockdown en dus konden we het weer niet echt vieren. Dat betekent natuurlijk niet dat we het voorbij hebben laten gaan. In plaats daarvan had Espen gewoon drie dagen ‘feest’ en taart.

Feestje op de peuterspeelzaal

Dit is de eerste keer dat ik de indruk had dat Espen een idee had wat jarig zijn betekent. Hij kon goed vertellen dat hij nu drie jaar was geworden. Op zijn verjaardag ging hij toevallig ook naar de peuterspeelzaal. Hij mocht trakteren en zijn verjaardag vieren. Bij Marcel mochten we daar destijds bij zijn, maar helaas kan dat op dit moment niet. Gelukkig hebben we veel foto’s en filmpjes ontvangen. Het lijkt erop dat de tradities nog niet veranderd zijn en ik zie Espen alleen maar lachen, hij heeft dus een leuk feestje gehad met zijn klasgenootjes.

Toen ik Espen ’s middags ophaalde, was het tijd voor een klein feestje thuis. Hij mocht zijn post openmaken, kreeg een grote ballon en er lagen al een paar cadeautjes op hem te wachten. Hij kreeg onder andere een speelgoedstofzuiger, een zomerjas, shirtjes en een Play Doh set. Ik had ’s morgens chocolade muffins gebakken, dus we hadden ook wat lekkers om zijn verjaardag te vieren. Aan het einde van de middag kwamen opa en oma nog even langs voor koffie en taart en daarna was Espen compleet gesloopt. Videobellen met de rest van de familie lukte niet meer.

Taart en slingers

Op vrijdag en zaterdag was het weer tijd voor cadeautjes, taart en slingers. Espen werd verwend met een mooie step, meer Play Doh en verjaardagscentjes om zelf nog wat uit te zoeken. Hij heeft voorlopig nog geen wensen, maar dat komt vanzelf een keer.

Hoewel het jammer is dat we niet echt een feestje konden geven, merkte ik (net zoals bij Marcel’s verjaardag) dat het voor (mijn) kinderen helemaal niet zo erg is om je verjaardag uit te smeren over verschillende dagen. Bij elk cadeautje willen ze er het liefst meteen mee spelen en ze hebben totaal geen aandacht meer voor de rest. Ook had Esepn nu veel meer aandacht voor de mensen die er wel waren, terwijl hij op een groter feestje niemand écht ziet en vooral vermoeid raakt van alle prikkels.

De komende tijd zal Facebook me weer allerlei babyfoto’s van Espen voorschotelen. Ik kan serieus niet geloven dat hij alweer drie jaar geworden is. Ik word wel een beetje emotioneel van al die schattige babyfoto’s. Ook hebben we hem deze week officieel ingeschreven voor de basisschool. Nog een jaartje en dan gaat ook onze jongste naar school toe. Hij kan zelf niet wachten. Het liefste zal hij nu al gaan, want hij vindt zichzelf al een hele grote jongen.

  1. Sandra

    Tijd vliegt voorbij!
    Fijn dat hij drie leuke dagen heeft gehad en toch ontzettend verwend is.
    Hopelijk mag hij zijn vierde verjaardag straks wel op een normale manier vieren. Want dat is toch weer een mijlpaal met de basisschool erbij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.