Lekker lezen in de kerstvakantie met Vakantiebieb

geplaatst in: Boeken en ander leesvoer | 5

Gisteravond las ik een tweet over gratis e-books via de ‘Vakantiebieb‘ app. Ik had er nog nooit van gehoord, maar gratis boeken lezen klonk goed. Ik ging meteen op zoek naar deze app voor mijn iPhone. Nadat ik me had aangemeld, bekeek ik de lijst met beschikbare boeken. Ik koos er drie uit, met het idee dat dit wel handig zou zijn voor de treinreis naar Londen, maar begon uiteindelijk meteen te lezen in één van de boeken.

Hoe het werkt
Vakantiebieb is bedoeld als cadeautje aan de leden van de Bibliotheek, maar ook niet-leden kunnen gebruik maken van de app. Drie maal per jaar komt een selectie met populaire boeken beschikbaar voor in de vakantie. Via de Vakantiebieb app kun je deze e-books op je telefoon op tablet zetten. Daarna heb je geen internetverbinding meer nodig om te kunnen lezen. Na de vakantieperiode worden de boeken automatisch verwijderd uit de app. Je hoeft niet bang te zijn dat je de boeken niet op tijd uitkrijgt. De kerstvakantie duurt bij de Vakantiebieb namelijk tot 25 januari 2014!

Wat ik ervan vind
Hoewel ik normaal gesproken graag in het Engels lees, vind ik het wel leuk om ook andere boeken te ontdekken. In de boekenlijst kwam ik allerlei boeken tegen die ik niet kende, maar die me wel leuk lijken. De app is gemakkelijk te gebruiken en alles wijst eigenlijk voor zich. Het lijkt mij ideaal voor de vakantie, omdat ik op deze manier wat meer boeken mee kan nemen dan normaal terwijl ik er geen e-reader voor hoef aan te schaffen.   

‘Vakantiebieb’ is beschikbaar voor zowel Apple als Android.

5 reacties

 1. Wanda

  Ik zag hem wel al voorbij komen maar had er verder nog geen aandacht aan besteed, ook omdat ik geen e-reader heb en de voorkeur nog steeds geef aan de papieren versie maar goed, het is natuurlijk wel een idee om op die manier weer nieuwe boeken te leren kennen…

  • Roxanne

   Dat is nu net zo fijn, dat je hier geen e-reader voor nodig hebt. Ik lees ook liever een echt boek, maar nu kon ik wel een boek lezen wat op mijn wishlist stond zonder het te kopen.

 2. Marcella

  Leuke tip, ik heb de app ook gedownload en kan nu drie boeken lezen. Kan ik meteen testen hoe dat leest zo op m’n iPad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.