Kerst 2021

geplaatst in: Familie | 1

Afgelopen weekend hebben we kerst gevierd. Anders dan anders en toch ook weer niet. We hebben het in elk geval zo gezellig mogelijk gemaakt voor de jongens. Op kerstavond wilden ze ‘met pannetje eten’ oftewel gourmetten. Dat is natuurlijk gezellig. Het geeft ook vieze luchtjes in huis. Gelukkig was dat snel opgelost door een paar druppels purification olie in de diffuser te doen na het eten.

Eerste kerstdag gingen we brunchen bij mijn ouders. Ik probeerde een gezellige foto te maken van Marcel en Espen bij de kerstboom, maar dat was onbegonnen werk. Al moet ik er ook wel om lachen hoe ze zo heerlijk zichzelf zijn en niet netjes gaan staan omdat iemand het van ze vraagt. We hebben lekker gegeten met z’n allen. Daarna hebben Marcel en Espen nog even gespeeld met opa.

Marcel was het eigenlijk best wel snel zat. Hij had namelijk een nieuw spel van ons gekregen, La Cucaracha, en dat wilde hij graag spelen. Dat zijn we dus ook gaan doen thuis. Het is een leuk spel en het fijne is dat het zo simpel in elkaar zit dat Espen ook mee kon doen. We hebben heel wat potjes gespeeld tot het tijd was om eten te gaan maken. Ik had geen zin om drie dagen zo vreselijk uitgebreid te eten, dus we maakten een borrelplankje met lekkere hapjes, stokbrood en smeerseltjes. Dat was prima.

Op tweede kerstdag sliepen we lekker uit en we startten lekker lui op. In de ochtend ging Pel even op pad met Espen. Ik rommelde wat in huis. Voor de lunch maakte ik een krans van croissantdeeg, roerei, spek, kaas en truffelmayonaise. Dit recept had ik voorbij zien komen op Instagram. Het was een dikke hit en zeker voor herhaling vatbaar.

’s Middags gingen we naar opa en oma. Hier speelden de jongens het grootste deel van de middag buiten in de tuin. Ze hadden niet eens in de gaten dat er een grote stapel cadeautjes op ze lag te wachten. Uiteindelijk hadden ze het door en dat was natuurlijk dikke pret. Espen ging na het uitpakken meteen aan de slag met zijn nieuwe Play-Doh wheels set. Marcel ging Mario Kart spelen op de Switch met zijn vader en oom.

Mijn schoonouders hadden lekker eten besteld bij de poelier, dus we hadden allerlei heerlijke kipgerechten met bami, nasi en mihoen. Niet per se kerstig, maar wel erg lekker. We sloten de kerst af met de livestream van de Streamers. Waarschijnlijk samen met een groot deel van de rest van Nederland. Het was leuk dat ze weer bij elkaar kwamen, ik heb er heel erg van genoten.

Hoe waren jouw feestdagen? Heb je het ondanks alle maatregelen toch nog gezellig kunnen maken?

  1. Sandra

    Onze feestdagen waren iets saaier, omdat iedereen afgebeld moest worden door Corona en onze quarantaine, maar desondanks hebben we een fijne kerst gehad waar we heerlijk zijn gaan gourmetten. Manlief was inmiddels weer opgeknapt en ik niet besmet, dus het kon ook gewoon.
    Fijn dat jullie kerst gezellig is geweest. De jongens hebben zich prima vermaakt zo te zien.

    Ik wens jullie voor vandaag een hele fijne jaarwisseling met elkaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.