Ik ga weer knallen!

geplaatst in: Werk & studie | 7

Inmiddels is de zomervakantie weer voorbij en begin ik me weer langzaam bezig te houden met het afstuderen. Mijn bezwaar is behandeld en ik heb een nieuwe afstudeerbegeleider. Met haar had ik vorige week woensdag een goed gesprek. We namen de feedback door die ik had gekregen en bespraken hoe ik het nu verder aan kon pakken. Het was een heel fijn gesprek en ik had het gevoel dat we samen begrepen waar het mis was gegaan en wat ik deze keer anders kon doen. Met deze tips kon ik beginnen met het maken van een nieuwe planning. Hiervoor moest ik natuurlijk wel weten wanneer de deadline zou zijn.

Vandaag wilde ik de planning gaan maken. Tot mijn schrik is de eerste inleverdatum al op 14 oktober. Dan heb ik minder dan drie weken de tijd om mijn scriptie opnieuw te schrijven en dat klinkt eigenlijk als gekkenwerk. Aan de andere kant vind ik 13 januari 2014 weer te ver weg. Ik heb twee kansen om mijn scriptie in te leveren dit jaar en met dat idee in mijn achterhoofd schreef ik me in voor dit blok. Met nog minder dan drie weken te gaan dus. Ik bedacht me dat de dingen die vorig jaar veel tijd hebben gekost nu wel klaar zijn. Mijn bijlagen zijn in orde en ik heb alle grafieken al uit SPSS gehaald. Wat overblijft is het adviesrapport zelf en dit heb ik vorige week technisch gezien in een week op papier gezet. Het is haalbaar, maar dat betekent wel dat ik de komende drie weken hard moet gaan werken. Aan dat idee moet ik nog even wennen.

Er gaan allerlei gedachten door mijn hoofd. Uiteraard denk ik eraan hoe fijn het zou zijn om in 2013 mijn diploma nog te ontvangen. Daar doe ik het tenslotte voor. Misschien is het raar, maar ik ben er misschien wel banger voor dat alles gaat lukken dan dat dit niet zo is. De toekomst is nog zo eng en onzeker dat ik ergens niet goed weet wat ik ermee aan moet. Zoals altijd bekijk ik het maar stapje voor stapje. Kortom, ik moet eerst afstuderen en dan denk ik verder na over de toekomst en de veranderingen die hierbij komen kijken. Nu is het eerst tijd om te gaan knallen!

7 reacties

  1. Kim

    Don’t worry! Gewoon afstuderen en niet druk maken om later. Je leeft nu, in het heden. Snap je zorgen wel, maar je maakt jezelf alleen maar gek als je er continue mee bezig bent.

    Heel veel succes meis, je kan het en anders kijk je gewoon nog maar een keer naar mijn kaartje šŸ˜‰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.