Ik ga in 2013 afstuderen

geplaatst in: Werk & studie | 18

Nadat ik in 2009 stopte met mijn studie, heb ik er lang over nagedacht of ik weer iets op zou gaan pakken en waar ik dat zou doen. In eerste instantie was ik vastbesloten om nooit meer een voet binnen te zetten op de HU. Ik bezocht open dagen en las brochures van andere scholen, maar nog eens vier jaar studeren zag ik eigenlijk ook niet zitten. Toch wilde ik mijn diploma halen. Ik besloot het anders aan te pakken en dacht na over mijn toekomst. Wat zou ik het liefst doen en wat voor een opleiding heb ik daarvoor nodig? Uiteindelijk had ik het idee dat ik met communicatiemanagement nog alle kanten op kon. Ik hoef natuurlijk niet voor marketing te kiezen na mijn studie. Dat maakte de stap makkelijker om me toch weer in te schrijven voor mijn ‘oude’ studie.

In 2011 ben ik weer begonnen. De eerste stap was mijn stage bij Museumwerf Vreeswijk. Daar vond ik mijn werkritme terug en langzaam kreeg ik meer ideeën over wat ik leuk vond en wat ik met mijn opleiding wilde gaan doen. Het schooljaar daarna volgde ik vakken voor twee verschillende afstudeerrichtingen. Ook haalde ik de twee vakken uit het 3e jaar waar ik nog een herkansing voor open had staan. Langzaam maar zeker heb ik het overzicht terug gevonden. Inmiddels ben ik bezig met mijn afstudeerstage bij Stichting Borderline. Mijn afstudeeronderzoek begint langzaam vormen aan te nemen en ik hoop dat ik in juni kan zeggen dat ik het allemaal gered heb.

Eindelijk heb ik er vertrouwen in dat dit het schooljaar is waarin ik ga afstuderen. Na alle ups en downs is nu echt het einde in zicht. Met dat gevoel liep ik vanmorgen dan ook door de gangen van het gebouw. Na een inspirerende intervisie bijeenkomst met een groep medestudenten en een gesprek met één van de studie coördinatoren,  heb ik echt het idee dat het goed gaat komen. Ik had nooit verwacht dat het ooit nog goed zou voelen om door dat gebouw te lopen. Nu dat wel zo is, leek het me een goed moment om daar ook eens bij stil te staan. Het gaat goed met mij en met mijn studie. Ik durf nu ook tegen mezelf te zeggen dat ik in 2013 ga afstuderen!

18 reacties

 1. Sandra

  Blijf vasthouden dit gevoel!!! Jij gaat in 2013 gewoon helemaal afstuderen en hartstikke trots zijn op je diploma. En ik blijf gewoon lekker duimen en alle positiviteit naar je sturen.

 2. Kim

  Ik ben echt heel erg blij voor je dat jij het gewoon gaat goed!
  Je kan best trots op jezelf zijn meis, dat ben ik wel op jou 😉
  Zelf hoop ik in 2014 te zijn afgestudeerd, alleen ik zie het licht nog niet wat jij nu beschrijft, maar ik ben er van overtuigd dat het bij mij ook vast en zeker gaat gebeuren.

  • Roxanne

   Ik heb dat ook niet elke dag. Soms kan ik het grote geheel echt even niet zien. Gisteren kon ik het wel en ik heb het opgeschreven zodat ik op die dagen even terug kan lezen, zodat ik weet dat het me gaat lukken!

 3. Quincy

  Hele verstandige keuze en gaat zeker ook lukken! Ikzelf ben van plan om in 2013 te beginnen met studeren, nadat ik mijn studie heb afgebroken dus ik zal zien hoe het bij mij zal lopen!

 4. Ukkie

  Zet hem op! Nog even doorbijten voor het laatste stukkie.

  (zelf ben ik alweer ruim 5 jaar afgestudeerd, time flies)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.