Stage lopen bij Museumwerf Vreeswijk

geplaatst in: Werk & studie | 3

Anderhalf jaar nadat ik gestopt was met studeren, kon ik eindelijk weer aan de slag. Ik zou beginnen met een parttime stage om weer in een goed ritme te komen en zo de draad weer op te pakken. Als parttime student blijkt het nog een hele opgave te zijn om een stageplek te vinden. Alle bestaande vacatures die ik tegen kwam waren voor 32 tot 40 uur per week. Uiteindelijk heb ik dus een oproep geplaatst op Twitter en daar kwamen verschillende reacties op. Zo heb ik dus mijn huidige stageplek bij de Museumwerf gevonden. Ik ga hier 24 uur per week stage lopen tot de zomervakantie.

Museumwerf Vreeswijk is deels een werkende scheepswerf waar binnenvaartschepen van vijftig jaar of ouder gerepareerd kunnen worden. Daarnaast is er zowel een binnenmuseum als een buitenmuseum met informatie over scheepvaart, schepen en dat soort zaken. En wat kom ik hier nu doen? Ik heb helemaal geen verstand van schepen of scheepvaart. Daar ga ik me dus ook zeker niet mee bezig houden. Wat ik wél ga doen is een onderzoek naar naamsbekendheid. En daarnaast ga ik me bezig houden met de PR, publiciteit en een stukje organisatie bij aankomende evenementen. Dat zijn namelijk dingen die ik wél kan. En misschien schrijf ik later nog wel eens wat over hoe het gaat met mijn stage, waar ik tegenaan gelopen ben of wat er zoal te beleven valt op de Museumwerf. Nu ga ik eerst eens verder met mijn werk!

3 reacties

 1. Peet

  Wat leuk! Klinkt ook als een interessante organisatie. (Ondanks dat je niets met scheepen enzo hebt ;-))
  Heel veel succes met je stage!

 2. Mich

  Door dit blogje is het Museumwerf al weer een stukje beroemder geworden. Ik las vrijdag of hyperventitalie en stress door je stage, hoe is het daarmee? x

 3. Martijn

  Klinkt in ieder geval leuk. En je moet ook niet van alles wat willen weten, iedereen heeft zo zijn kwaliteiten. Jij kan helder en duidelijk schrijven, dat spreekt mensen aan. Ik wou dat ik dat zo nu en dan, ook makkelijker uit mijn mauw kon schudden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.