Ik blijf lekker thuis bij Marcel

geplaatst in: Mama, Werk & studie | 2

Eerder dit jaar vroeg ik me af of ik wel een werkende moeder wilde zijn. Sinds die tijd is er veel veranderd en tegelijkertijd is er ook veel hetzelfde gebleven. Ik heb voor mezelf besloten dat ik mama, blogger en freelance tekstschrijfster ben, maar dan wel in die volgorde. Marcel gaat altijd voor. Mijn schoonouders passen sinds de zomer één dag in de week op, waardoor ik nu twee dagen voor mezelf heb, maar Marcel wel bij familie is. Dat vind ik fijn. De tijd die ik alleen ben, vul ik met bloggen, films recenseren (en kijken) voor Filmgeek, het huishouden en schrijfklussen. Het is maar net wat er die week te doen is en waar ik zin in heb.

Zoals we het nu geregeld hebben, vind ik het prima. Ik vind het heel fijn om thuis te zijn en alle ontwikkelingen van de kleine mee te maken. Dat past beter bij me dan ik van tevoren had kunnen dromen. Ik heb op dit moment niet het gevoel dat ik liever zou willen werken. Dat heeft voor mijn gevoel niet alleen met Marcel te maken. Ja, ik vind het fijn om er voor hem te zijn en fulltime mama zijn is prima, maar daarnaast heeft het ook te maken met de balans die we nu als gezin gevonden hebben en dat ik die voor nu niet wil verstoren.

Ik weet namelijk nog heel goed dat het in het verleden niet altijd goed met me ging. Het is nog niet eens zo heel lang geleden dat ik niet lekker in mijn vel zat en niet goed wist wat ik moest doen. Afstuderen vroeg bijvoorbeeld heel veel van me en ik was geen leuke partner, vriendin, dochter of zus in die tijd. Laat staan dat ik met zulke stress een leuke mama zou zijn. Het gaat nu goed met me. Dat klopt. Dat weet ik ook. Waar ik zelf enorm bang voor ben, is dat het goed met me gaat, omdat ik niet (buitenshuis) werk. Eerlijk gezegd zit ik er op dit moment niet om te springen om daar achter te komen. Dan focus ik me liever op het leuke leven wat we nu hebben, waarbij we alle drie weten waar we aan toe zijn. Ik geniet ervan dat het voor mij nu mogelijk is om thuis te blijven bij mijn zoon. Zolang dat (financieel) kan en goed voelt, wil ik daar niet teveel aan veranderen.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.