HYPERISCH

geplaatst in: Film, TV & Theater | 3

Dansen vond ik altijd al fantastisch. Zelf heb ik 9 jaar op stijldansen gezeten bij Danscentrum Cornelissen, maar in 2006 kwam hier een einde aan omdat ik geen danspartner meer had. Ik vond het leuk om te doen, maar het is altijd bij een hobby gebleven. Wel vind ik het fantastisch om naar dans te kijken in het theater of op televisie. Sinds 2010 kijk ik samen met H. naar ‘So You Think You Can Dance’. In eerste instantie dacht ik dat ik de enige was die het echt leuk vond, maar H. vindt het ook mooi om te zien. Zo ontstond het idee om een keer samen naar het theater te gaan om een dansvoorstelling te bezoeken.

Gisteren hebben H. en ik de voorstelling HYPERISCH gezien in de Stadsschouwburg in Utrecht. Hij is vandaag jarig en ik vond het een leuk idee om in de week van zijn verjaardag een leuk uitje te plannen. Een leuk uitje was het zeker! De muziek en dans waren geweldig en ik vond de choreografieën erg goed!  Ik zou er uren over kunnen praten, maar dit is echt iets wat je moet zien en beleven. Wat mij betreft was het in ieder geval voor herhaling vatbaar.

De voorstelling:
“Geïnspireerd op de klassieker ‘The Catcher in the Rye’ door J.D. Salinger brengt ISH de reprise van HYPERISH.

De maatschappij zit vol verwachtingen, de eisen zijn hoog. Je hebt je pen nog niet neergelegd op je centraal schriftelijk examen of je rent via de sportschool al verder om je target te halen op kantoor. Tussendoor de juiste sneakers combineren met de kleur van je mobiele telefoon, je social media up-to-date houden en vooral; jezelf zijn.

Maar wie ben jij eigenlijk? En wat is jouw rol in de samenleving? Volg jij de uitgestippelde route of kies je ervoor om alle verwachtingen van je af te schudden en je eigen weg in te slaan?

‘I don’t even know what I was running for – I guess I just felt like it.’
Holden Caulfield in The Catcher in the Rye door J.D. Salinger

HYPERISH is een wervelende voorstelling over de druk van de buitenwereld en de zoektocht naar je eigen identiteit. Hiphop komt hand in hand met moderne dans in opstand. Acrobatiek vindt een lotgenoot in poppin’. Klassiek ballet ontmoet breakdance en samen vinden zij hun weg door de vreemde realiteit van de alledaagse samenleving.” Bron

HYPERISCH is nog tot 8 mei 2013 te zien op verschillende locaties in Nederland. Kijk op de website voor de speellijst.

3 reacties

  1. Kim

    Het ziet er erg gaaf uit, maar ik ben niet een type die naar zo’n dansvoorstelling zou gaan. Waarom weet ik eigenlijk niet. Misschien moet ik toch eens gaan kijken 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.