Hoe gaat het nu met Flaco?

geplaatst in: Huisdieren | 1

Flaco updateHet is alweer vijf weken geleden dat we onze kater Flaco weg brachten naar mijn nichtje in Leeuwarden. Voor mij lijkt het een eeuwigheid geleden dan die gekke kater me ’s morgens wakker maakte en de hele dag door plat knuffelde. Ik moet zeggen dat ik hem nog heel erg mis. Ik kan me ook voorstellen dat er lezers zijn die zich afvragen hoe het nu met Flaco gaat. Vandaag dat ik een update schrijf.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: Met Flaco gaat het hartstikke goed. Het huis en mijn nichtje kende hij al, maar daar was wel het één en ander veranderd in de tussentijd. Zo heeft mijn nichtje niet alleen een nieuwe huisgenoot, maar heeft haar huisgenoot ook een eigen kat, Mittens. Eigenlijk is dat nog wel een beetje een kitten en dus jong genoeg om te wennen aan die grote kater. Na wat heen en weer geblaas, ging het al snel prima tussen die twee en ik hoor hele lieve verhalen over hoe ze elkaar wassen en samen slapen. Daar hoef ik me dus geen zorgen om te maken. Ook is Flaco gewoon zijn knuffelige zelf en iedereen die daar binnen komt, krijgt kilo’s liefde van hem. Kortom, Flaco zit daar wel goed op zijn plek. Dat maakt het toch al wat makkelijker om te wennen aan een huishouden zonder kater.

Hier in huis gaat het ook beter. Hoewel ik niet het idee had dat er wat mis was, zijn de poezen toch wel wat veranderd sinds die druktemaker de deur uit is. Beide dames zijn knuffeliger geworden en ik heb echt meer contact gekregen met poes Kitty. Zo kwam ik erachter dat ze het ontzettend leuk vindt om te spelen, met ons of gewoon zelf. Dit deed ze nooit waar Flaco bij was, want hij eiste eigenlijk alle speeltjes op. En alle aandacht ook als het even kon. Dat heeft dus wel degelijk invloed gehad op Kitty. Waar ze voorheen alleen bij Huib kwam zitten, komt ze nu ook vaak even naar mij toe.

Alles lijkt dus goed te zijn zoals het nu is. Ja, ik mis mijn knuffelkater enorm, maar als ik zo kijk naar hoe gelukkig alle drie (of eigenlijk vier, als je Mittens ook mee telt) de katten in dit geval zijn, dan weet ik dat ik de juiste keuze heb gemaakt.

  1. sammie

    Fijn dat het allemaal zo goed gaat en dat Flaco weer zich zelf is en dat het zo goed gaat met zijn nieuwe huisgenoot 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.